ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκ.Superbikes Ολλανδία: Δύο τέταρτες θέσεις για την Aprilia (photos)

Παγκ.Superbikes Ολλανδία: Δύο τέταρτες θέσεις για την Aprilia (photos)

Με τόλμη και αποφασιστικότητα ο Leon Haslam κέρδισε δυο τέταρτες θέσεις στην πίστα του Assen στην Ολλανδία. Ο Jordi Tοrres, τερμάτισε δυο φόρες στην έκτη θέση ύστερα από δυο άσχημες εκκινήσεις. Η Aprilia κέρδισε στα superstock 1000. O Savadori κυριαρχεί με το RSV4 RF στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία.

Η τελική κατάταξη για τους δύο αγώνες Superbike στο Assen ήταν πανομοιότυπη, προσφέροντας ένα ζωντανό θέαμα για όλους τους θεατές που ήρθαν στην ολλανδική πίστα.

Για την Aprilia Racing Team - Red Devils ήταν μια συναρπαστική εμφάνιση με τον Leon Haslam να είναι στους πρωτοπόρους και τον Jordi Τόρες να κάνει δύο καταπληκτικούς αγώνες, για να βρεθεί στην 6η θέση παρότι ξεκίνησε από την τρίτη σειρά του grid.

Ο Haslam αποφασισμένος για το βάθρο, κατάφερε πολλές φορές να μειώσει τη διαφορά που είχε από τους πρώτους, προσφέροντας ψυχαγωγία στους οπαδούς της ιταλικής φίρμας με μια σειρά από θεαματικές μάχες. Ειδικά στο 2ο αγώνα, περίπου 10 γύρους πριν από το τέλος, όπου ο ρυθμός του άγγλου αναβάτη φάνηκε να υπόσχεται μια επίθεση για μια θέση στο βάθρο. Ωστόσο η φθορά του εμπρός ελαστικού, που ήταν αυξημένη τόσο από τα χαρακτηριστικά της πίστας όσο και από το στυλ οδήγησής του, τον κράτησε εκτός βάθρου, τερματίζοντας τελικά και στους δύο αγώνες στην τέταρτη θέση.

Ο Haslam παραμένει στη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη των αναβατών, ενώ την ίδια θέση κατέχει η Aprilia στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Leon Haslam: "Οι δύο αγώνες ήταν αρκετά όμοιοι. Είχα καλό ρυθμό και ήμουν σε θέση να βρίσκομαι με τους πρώτους, αλλά στους τελευταίους γύρους έχασα την αίσθηση όσον αφορά το εμπρός ελαστικό που φορούσε η μοτοσυκλέτα μου, ειδικά στη δεξιά πλευρά του. Ακόμη και όταν χρησιμοποιήσαμε τη σκληρότερη γόμα η κατάσταση δεν άλλαξε, ίσως επειδή έπρεπε να πιέζω πολύ δυνατά. Θα πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα για να καταλάβουμε πού μπορούμε να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Είμαι λίγο στεναχωρημένος γιατί ένιωθα ότι μπορούσα τουλάχιστον να είχα αγωνιστεί για το βάθρο, αλλά τελικά το έχασα στην τελευταία στροφή."

Ο ρυθμός που έδειξε ο Jordi Torres στο μέσο των δύο αγώνων ήταν ενθαρρυντικός. Το τελικό αποτέλεσμα, μια διπλή έκτη θέση, οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στους πρώτους γύρους, όπου ο Ισπανός rookie δεν είναι ακόμη σε θέση να πιέσει και να επωφεληθεί πλήρως από τα καινούργια ελαστικά. Σε αυτούς τους 4 πρώτους γύρους η απόδοση του Jordi έχει βελτιωθεί σταθερά. Τώρα η αίσθησή του με το RSV4 RF είναι σταθερή, έτσι το μόνο πράγμα που του λείπει είναι η εμπειρία που χρειάζεται για να πολεμήσει στην κορυφή της νέας για αυτόν και απαιτητικής κατηγορίας, όπως είναι τα World Superbike.

Jordi Torres: "Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δύο πανομοιότυπους αγώνες. Δυστυχώς ακόμα μου λείπει η αίσθηση για να είμαι σε θέση να πιέσω στους 6-7 πρώτους γύρους με καινούργιο ελαστικό και γεμάτο ρεζερβουάρ. Στην πραγματικότητα στο μέσο του αγώνα είχα ένα καλό ρυθμό, στο ίδιο επίπεδο με τους πρώτους αναβάτες, αλλά ήταν δύσκολο να καλύψω το χρόνο που έχασα κατά την εκκίνηση, αλλά και στους πρώτους γύρους. Το RSV4 ήταν εξαιρετικό σε αυτή την πίστα, αλλά απλά πρέπει να μάθω να είμαι πιο επιθετικός από την αρχή. Αν πάρω καλύτερο αποτέλεσμα στη Superpole και αρχίσω πιο μπροστά στο grid θα μπορούσα να αγωνιστώ για το βάθρο, ή τουλάχιστον να έχω μάχη με τους προπορευόμενους αναβάτες."

Η Aprilia RSV4 κερδίζει στα Superstock 1000 του FIM Cup

Αυτός ήταν ένας αγώνας Superstock 1000 FIM Cup που σίγουρα θα θυμάται ο Lorenzo Savadori. Ξεκινώντας από την pole position, οδήγησε την κούρσα από τους πρώτους γύρους μέχρι τη διακοπή του αγώνα εξαιτίας ενός ατυχήματος στη μεγάλη ευθεία της πίστας. Μετά την κόκκινη σημαία και την επανεκκίνηση του αγώνα, ο Savadori κράτησε το ρυθμό του και οδήγησε το RSV4 RF και την ομάδα Nuova M2 Racing στη νίκη, κάνοντας επίσης το ταχύτερο χρόνο γύρου στον αγώνα, σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση στη γενική κατάταξη της βαθμολογίας των αναβατών.

Η κατάκτηση της νίκης, μόλις στο δεύτερο αγώνα της σεζόν, είναι ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα για την ομάδα και για την Aprilia, που κάνει το ντεμπούτο της με το RSV4 RF σε αυτή την κατηγορία, οι μοτοσυκλέτες της οποίας βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται στα εργοστασιακά μοντέλα.
Ο Kevin Calia, ξεκινώντας από τη δέκατη πέμπτη θέση στη σχάρα εκκίνησης, έχοντας έναν εντυπωσιακό ρυθμό και μια σειρά από θεαματικά προσπεράσματα, τερμάτισε πέμπτος, χάνοντας για λίγο την τέταρτη θέση. Αυτό αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση του πόσο ανταγωνιστικό είναι το νέο RSV4 RF.

Σχετικές ειδήσεις