ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασικά Αυτοκίνητα: Μία θρυλική Toyota Supra βγαίνει σε πλειστηριασμό (photos)

Κλασικά Αυτοκίνητα: Μία θρυλική Toyota Supra βγαίνει σε πλειστηριασμό (photos)

Πωλείται η Toyota Supra από το πρώτο The Fast and the Furious σε δημοπρασία του οίκου Mecum (12 με 17 Μαΐου) στην Ινδιανάπολη. Η τρέχουσα εκτίμηση για το αυτοκίνητο είναι μεταξύ 139.869 ευρώ (ή 150.000 δολαρίων) και 186.491 ευρώ (ή 200 χιλιάδες δολάρια).

Ακόμη και αν δεν είστε fan της σειράς των ταινιών The Fast and the Furious, τα φιλμ έχουν γίνει κομμάτι της κουλτούρας του αυτοκινήτου και κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν στην κορυφή της για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η... σειρά των ταινιών έχει φτάσει τις επτά συνέχειες, και η δημοτικότητά τους είναι στο peak της. Tο φιλμ Furious 7, να κερδίζει ως την 21η Απριλίου 278.792.161 ευρώ στις παγκόσμιες πωλήσεις του box office.

Τώρα και εσείς έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το δικό σας κομμάτι από τις ταινίες. Σε μια δημοπρασία του οίκου Mecum στην Ινδιανάπολη (12-17 Μαΐου) θα βγει σε πλειστηριασμό ένα Toyota Supra,του 1993. Πρόκειται για το αυτοκίνητο, που «πρωταγωνίστησε» στην πρώτη ταινία The Fast And The Furious από το 2001. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο Paul Walker, όταν υποδυόταν τον χαρακτήρα Brian O'Connor.

Το αυτοκίνητο ήταν από αυτά που φτιάχτηκαν τόσο για τα γυρίσματα σε κοντινές σκηνές, όσο και για κάποια stunts (επικίνδυνες σκηνές). Δημιουργός του ο 40χρονος Eddie Paul από το γκαράζ «The Shark Shop» στο El Segundo, της California. Μάλιστα ήταν αυτό που εμφανίζεται σε δύο σκηνές: Στην κόντρα με την Ferrari και στο τέλος της ταινίας στην... κόντρα μεταξύ των χαρακτήρων O'Connor και Dominic Toretto ο οποίος οδηγούσε ένα Dodge Charger του 1970.

Η Supra έχει κινητήρα εξακύλινδρο 3000 κ.εκ. με απόδοση περίπου 230 ίππους. Η μετάδοση της δύναμης γίνεται μέσω ενός πεντατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Στο χώρο αποσκευών υπάρχουν δύο μπουκάλες νίτρο NOS (ασύνδετα) ενώ έχει ρυθμιζόμενη rally ανάρτηση,, ένα κανονικό roll cage, και bucket καθίσματα.