ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW Group: Η εφαρμογή Life360 διαθέσιμη στα μοντέλα της BMW και της MINI

BMW Group: Η εφαρμογή Life360 διαθέσιμη στα μοντέλα της BMW και της MINI

Η δημοφιλής οικογενειακή εφαρμογή διατίθεται τώρα σε αυτοκίνητα BMW και ΜΙΝΙ. Μείνετε συνδεδεμένοι με BMW ConnectedDrive και MINI Connected.

Η BMW και η MINI ενσωματώνουν στα οχήματά τους την παγκοσμίως δημοφιλή οικογενειακή εφαρμογή Life360. Πάνω από 50 εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο ήδη χρησιμοποιούν την εφαρμογή Life360 για να επικοινωνούν με φίλους και συγγενείς.

Με την εφαρμογή Life360 η επικοινωνία γίνεται εύκολα και ταχύτατα όταν για παράδειγμα οικογένειες και φίλοι προγραμματίζουν ένα δείπνο, χρησιμοποιούν το car-sharing (κοινοχρησία οχήματος) ή θέλουν να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά και οι παππούδες έφτασαν με ασφάλεια στο σπίτι.

Όταν δημιουργούν τον δικό τους ιδιωτικό 'κύκλο', οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται μεταξύ τους την τοποθεσία τους, να τηλεφωνούν ή να κάνουν chat online. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας κοινοποίησης τοποθεσίας. Υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας ομάδων με μέλη από διαφορετικούς κύκλους. Θα μπορούν όμως να βλέπονται μεταξύ τους μόνο εάν ανήκουν στην ίδια ομάδα.

Η ενσωμάτωση του Life360 στο BMW ConnectedDrive και MINI Connected επιτρέπει στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου να καθοδηγεί τον οδηγό στην τοποθεσία που βρίσκεται ένα πρόσωπο του κύκλου άμεσα μέσω της εφαρμογής. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες με μέλη της ομάδας μπορούν ομοίως να γίνονται απευθείας από την εφαρμογή μέσω του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου. Το μόνο που απαιτείται είναι μία live σύνδεση Bluetooth μεταξύ τηλεφώνου και αυτοκινήτου.

Η εφαρμογή Life360 είναι πιστοποιημένη για χρήση σε αυτοκίνητα BMW και MINI με το Apple iPhone και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την κατεβάσουν δωρεάν από το Apple App Store.

BMW ConnectedDrive και MINI Connected : άριστα ενσωματωμένες εφαρμογές smartphone για ποικίλες υπηρεσίες και λειτουργίες. Με την ενσωμάτωση εφαρμογών smartphone στα αυτοκίνητα BMW και MINI, τα BMW ConnectedDrive και MINI Connected προσφέρουν στους χρήστες μία δωρεάν και συνεχώς αυξανόμενη γκάμα υπηρεσιών και λειτουργιών.

Με τη διεπαφή Apps for Automotive (A4A) της BMW, αυτοκίνητα μάρκας BMW και MINI μπορούν ενσωματώνουν τις εφαρμογές smartphone τρίτων προμηθευτών. Δεν πρόκειται για απλή απεικόνιση των εφαρμογών στην οθόνη του αυτοκινήτου αλλά για μία πλήρη λειτουργική ενσωμάτωση που προσφέρει μέγιστη πρακτικότητα.

Οι εφαρμογές είναι πιστοποιημένες από τη BMW και πληρούν τις ίδιες απαιτήσεις ασφάλειας και ευκολίας χρήσης όπως οποιαδήποτε άλλη λειτουργία του αυτοκινήτου που ελέγχεται μέσω του BMW iDrive Controller ή του MINI Controller και απεικονίζεται στην Οθόνη Ελέγχου BMW ή στην Κεντρική Οθόνη MINI.

Χάρη στην καινοτόμο διεπαφή A4A τα σημερινά και μελλοντικά μοντέλα θα μπορούν να εφοδιάζονται με τις τελευταίες εφαρμογές οποιαδήποτε στιγμή μέσω των BMW ConnectedDrive και MINI Connected, προσφέροντας εξαιρετική ευελιξία στα οχήματα BMW και MINI και τη δυνατότητα να συμβαδίζουν με τις μελλοντικές εξελίξεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία πλατφόρμα συνδεσιμότητας - που ήδη προσφέρεται μέσω των ConnectedDrive Services (με εφαρμογές BMW) ή MINI Connected – και ένα smartphone συνδεδεμένο με το αυτοκίνητο μέσω αντάπτορα ή καλωδίου USB.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που μπορούν να τρέξουν σε μοντέλα BMW και MINI:

n - tv (Apple iOS) – το ειδησεογραφικό κανάλι n-tv είναι από τους κορυφαίους ειδησεογραφικούς φορείς στα Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Spotify ( Apple iOS ) – Μουσική υπηρεσία. Μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες music streaming για smartphones, ταμπλέτες, υπολογιστές και οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας , η Spotify έχει πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες και περισσότερους από 12,5 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή σε 58 χώρες.

Deezer (Apple iOS) – Μουσική υπηρεσία. Αυτή η ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία διατίθεται σε 182 χώρες και προσφέρει μία λίστα με 30+ εκατομμύρια μουσικά κομμάτια.

Napster / Rhapsody ( Apple iOS ) – Μουσική υπηρεσία. Η Napster παρέχει πρόσβαση σε 25 εκατομμύρια τραγούδια κάθε είδους – όπως rock, pop και soul – καθώς και κλασική μουσική, τζαζ και χιλιάδες audio books.

Amazon Music (πρώην Amazon Cloud Player, Apple iOS) – Μουσική υπηρεσία. Η Amazon Music παρέχει πρόσβαση σε 27 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια, τα οποία ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει σε smartphone ή απλώς να τα απολαύσει μέσω streaming.

TuneIn Radio Free/TuneIn Radio Pro (Apple iOS) – Διαδικτυακό Ραδιόφωνο. Πάνω από 50 εκατομμύρια ακροατές 'συντονίζονται' στo TuneIn κάθε μήνα απολαμβάνοντας πρόσβαση σε 100.000 σταθμούς FM, AM, HD και διαδικτυακούς.

Audible (Apple iOS) – Audio books και άλλο ηχητικό περιεχόμενο. Ο παγκοσμίως μεγαλύτερος πάροχος και παραγωγός ψηφιακού φωνητικού περιεχομένου προσφέρει πάνω από 130.000 προγράμματα audio.

myKIDIO (Apple iOS, μόνο BMW) – Ψυχαγωγία για παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο. Η εφαρμογή παρέχει οργανωμένο και κατάλληλο για την ηλικία περιεχόμενο.

Glympse (Apple iOS) – Πληροφορίες εντοπισμού θέσης μέσω GPS. Αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει να ενημερώνετε τους χρήστες για τη θέση σας για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

M Laptimer (Apple iOS, μόνο BMW) – Εργαλείο ανάλυσης οδήγησης. Αυτή η εφαρμογή εξελίχθηκε από την M GmbH για τους σπορτίφ οδηγούς BMW.

GoPro app (Apple iOS) – Τηλεχειρισμός κάμερας. Οι κάμερες GoPro είναι συμπαγείς, ανθεκτικές, εύχρηστες, πολύ μικρές και πρακτικές. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τις κάνουν ιδανικές για θεαματικές λήψεις σπορ και υπαίθριων δραστηριοτήτων σε μορφή φωτογραφίας ή βίντεο.

BMW Connected app (Apple iOS / Google Android) – Δωρεάν εφαρμογή που παρέχει πρόσβαση στο Twitter, συνδέεται με ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο μέσω web radio και σας κατευθύνει στον τελικό προορισμό σας αφού παρκάρετε το αυτοκίνητο χάρη στη λειτουργία Last Mile.

MINI Connected app (Apple iOS/Google Android) – Δωρεάν εφαρμογή που αποδεικνύει τις άπειρες δυνατότητες ενημέρωσης του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας MINI σύμφωνα με τις μελλοντικές εξελίξεις.

MINI Connected XL Journey Mate (Apple iOS/Google Android) – Η MINI προσφέρει ένα νέο επίπεδο συνδεσιμότητας αυτοκινήτου με την προσωπική υπηρεσία υποστήριξης μετακίνησης MINI Connected XL Journey Mate. Αυτή η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη τις πολύτιμες υπηρεσίες ενός ταξιδιωτικού οδηγού πριν καν ξεκινήσει το ταξίδι.

Μερικές εφαρμογές διατίθενται μόνο για ειδικές αγορές. Η εφαρμογή QQ Music (μουσική υπηρεσία) για το Apple iPhone, για παράδειγμα, διατίθεται μόνο στην Κίνα και η Pandora (μουσική υπηρεσία) προσφέρεται μόνο στις ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις