ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανακλήσεις: Toyota Yaris, Jeep Grand Cherokee και Nissan Juke στην Ελλάδα

Ανακλήσεις: Toyota Yaris, Jeep Grand Cherokee και Nissan Juke στην Ελλάδα

Συνήθως σας πληροφορούμε για τις ανακλήσεις ανά μάρκα. Αυτή τη φορά η η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξέδωσε ανακοίνωση για τρεις εταιρίες αλλά σε περιορισμένα μοντέλα τους. Η ενέργεια αφορά τις Toyota (2 Yaris), Jeep (7 Grand Cherokee) και Nissan (15 Juke).

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η Toyota ανακαλεί 2 Yaris παραγωγής 2003 στην Ελλάδα λόγω των προβληματικών αερόσακων της Takata. Στα οχήματα αυτά, σε περίπτωση σύγκρουσης κατά την οποία ανοίγει ο αερόσακος του οδηγού, η εσωτερική πίεση στον αναφλεκτήρα θα μπορούσε να αυξηθεί µη φυσιολογικά και να προκληθεί ρήξη στο πλαίσιο του. Η θραύση του συστήματος αερόσακου μπορεί να δημιουργήσει μεταλλικά θραύσματα που θα μπορούσαν να χτυπήσουν τους επιβάτες και να προκληθούν τραυματισμοί.

Η Jeep ανακαλεί 7 Grand Cherokee παραγωγής μεταξύ 20 Φεβρουαρίου 2013 και 30 Απριλίου 2014. Στα οχήματα αυτά είναι πιθανό να υπάρχει µη συμμόρφωση στο λογισμικό της μονάδας ελέγχου λειτουργιών και να μην ειδοποιηθεί ο οδηγός αν ένας από τους πίσω δείκτες πορείας (φλας) σταματήσει να λειτουργεί.

Η Nissan προχωρά στην ανάκληση 15 Juke παραγωγής μεταξύ 25 Ιανουαρίου 2012 και 06 Μαΐου 2014. Σε αυτά υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστεί αστοχία στον αισθητήρα πίεσης κυκλώματος καυσίμου. Συγκεκριμένα , λόγω µη πλήρους σύσφιξης του αισθητήρα πίεσης κυκλώματος καυσίμου του κινητήρα, υπάρχει περίπτωση η ένωση να χαλαρώσει στο σημείο αυτό σταδιακά λόγω θερμότητας ή κραδασμών προερχόμενων από το μοτέρ. Σε περίπτωση που αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί διαρροή καυσίμου από το συγκεκριμένο σημείο σύσφιξης.

Όλοι οι παραπάνω κάτοχοι των προς ανάκληση αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν με προσωπικές επιστολές, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία, για να γίνουν δωρεάν οι απαραίτητες εργασίες.

Σχετικές ειδήσεις