ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πέθανε ο Francois Michelin

Πέθανε ο Francois Michelin

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Francois Michelin.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας: « Ήταν αυτός, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπηρεσία του ονόματος , Michelin την οποία διηύθυνε επί 47 χρόνια. Ήταν ένας οραματιστής αυτός ενσάρκωνε τις αξίες του σεβασμού που αποτελούν το θεμέλιο λίθο και την ταυτότητα της ομάδας μας».

Ο Γάλλος βιομήχανος Francois Michelin, ήταν ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας ελαστικών και το νούμερο ένα σε αυτήν για 47 χρόνια πριν παραδώσει τα ηνία στον γιο του Edouard (ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ναυτικό δυστύχημα το 2006).

Υπό τη διαχείριση του, η Michelin έχει κάνει το πιο σημαντικό μέρος της ανάπτυξής της με την επέκταση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της και της γεωγραφικής παρουσίας (με το άνοιγμα του πρώτου εργοστασίου στις ΗΠΑ) και έγινε ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της κατασκευής ελαστικών για όλους τους τύπους οχημάτων.

Ο Jean-Dominique Senard, Πρόεδρος του Ομίλου Michelin, δήλωσε: « Θα ήθελα, εξ ονόματος των εργαζομένων του ομίλου, να αποδώσω φόρο τιμής σε αυτό το εξαιρετικό άτομο, για τις αξίες του, τις πεποιθήσεις του και το όραμά του».

Ακόμα και ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Manuel Valls, απέτισε φόρο τιμής στον Francois Michelin, υπενθυμίζοντας ότι «είχε τιμηθεί με τις υψηλότερες τιμές της γαλλικής κυβέρνησης/ βιομηχανίας.

Σχετικές ειδήσεις