Κύπελλο Βορ. Ελλάδας : 21ο Ράλλυ «Φίλιππος» Με 21 συμμετοχές (photos)

Κύπελλο Βορ. Ελλάδας : 21ο Ράλλυ «Φίλιππος» Με 21 συμμετοχές (photos)

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Παρά τις προσπάθειες προσέλκυσης περισσότερων συμμετοχών με την διοργάνωση ενός πολύ δυνατού διήμερου αγώνα με περισσότερα από 72 αγωνιστικά χιλιόμετρα, οι δύσκολοι καιροί αποδείχθηκαν πιο ισχυροί των προσδοκιών της Λέσχης Αυτοκινήτου Βέροιας.

Tην σημαία εκκίνησης είδαν (το Σάββατο 02 Μαΐου στις 17:00) 21 πληρώματα, τα οποία ξεκίνησαν το 21ο Ράλλυ «Φίλιππος» που διεξάγεται στα ορεινά του νομού Ημαθίας. Ο αγώνας, με έδρα την Βέροια προσμετρά στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος και ουσιαστικά ανοίγει την αγωνιστική αυλαία για το 2015.

Ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών οχημάτων έγινε στο κεντρικότερο σημείο της Βέροιας. Από τα 21 αγωνιστικά πέρασαν τα 19 επιτυχώς τεχνικό έλεγχο. Δεν εμφανίσθηκαν οι Λάκης – Τριανταφυλλίδης με το Seat Ibiza και οι Αργυρίου – Γκάλφας με το Peugeot 106 S16.


Η συνέχεια δόθηκε στις 17.00 με την πανηγυρική εκκίνηση από όπου τα κατευθύνθηκαν προς την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα «Πολυδένδρι». Την πρώτη ειδική του αγώνα κέρδισαν οι Καραβασίλης – Καρλιότης (Honda Civic Type R) με διαφορά 6.33 δευτερόλεπτα από τους Παυλίδη – Κυρλγκίτση (Citroen DS3 R3T Max) και τρίτο πλήρωμα με μόλις 0,18 δεύτερα οι Τζαμπάζης – Πολυζώης (Mitsubishi Evo X).

Το δικό τους αγώνα έκαναν οι Κωνσταντινίδης - Κωνσταντινίδης τερματίζοντας το Citroen ZX Kit Car στην τέταρτη θέση, 7,66 δεύτερα πίσω από τους τρίτους και 3,15 δευτερόλεπτα μπροστά από τους πέμπτους Κουμποτή-Μαυροματίδη με Peugeot 106 S16. Στην έκτη θέση οι Καρσανίδης – Τηλιόπουλος με VW Golf II και στην έβδομη, η έκπληξη του αγώνα, με τους πρωτοεμφανιζόμενους Δήμου – Ντίττορα (Peugeot 106 S 16). Ακολούθησαν στην όγδοη θέση οι Αναγωνστάκης – Μαύρος με Suzuki Swift, στην ένατη θέση οι Δημητρίου - Δημητρίου με Peugeot 106 S16 και με τους Τριχίδη - Τριχίδη με Citroen Xsara VTS να «κλείνουν» την δεκάδα.


Τις τελευταίες 7 θέσεις κατέλαβαν οι Διαμαντόγλου – Ασπρόμουγγος με Suzuki Ignis Sport, οι Τσακίρης – Κυπαρισσάς με Toyota Yaris, οι Ευθυμιάδης – Παπανικολάου με Peugeot 106 S16, οι Μπακιρτζόπουλος – Θωμόπουλος με Peugeot 206 RC, οι Κούκας – Παναγόπουλος με Peugeot 205, οι Αναστασοβίτης – Αναστασοβίτης με Opel Astra GSi και τέλος οι Κεχαγιάς – Σερσέμης με Peugeot 106 S16.


Με την διαδικασία Super Rally θα εκκινήσουν αύριο (Κυριακή 3/5) οι μη τερματίσαντες λόγω μηχανικής βλάβης Βαλαβάνης – Καπάρας με Honda Civic Type R και Θεοφανίδης – Θεοφανίδης με Citroen Saxo ZX. Υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή 3 Μαΐου, ο αγώνας εκκινεί στις 10:51 με την ειδική διαδρομή «Κουστοχώρι», συνεχίζει με την ειδική διαδρομή «Σέλι» στις 11:54 και επαναλαμβάνει την ειδική «Κουστοχώρι» στις 13:45 για να τερματίσει στις 14:25 στην Βέροια.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας έχει φροντίσει έτσι ώστε το 21ο Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, εσείς φροντίστε απλά να σεβαστείτε τις υποδείξεις των κριτών και ενδιαμέσων για την δική σας ασφάλεια.

Φωτογραφίες: gpimages

Παν.Πρωτάθλημα Ράλλυ: 21ο Ράλλυ «Φίλιππος» Με 21 συμμετοχές (photos)
01
Παν.Πρωτάθλημα Ράλλυ: 21ο Ράλλυ «Φίλιππος» Με 21 συμμετοχές (photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved