ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Χερεθ: 27 γύροι πόνου για τον Marquez

MotoGP Grand Prix Χερεθ: 27 γύροι πόνου για τον Marquez

Παρά το τραυματισμένο μικρό δάχτυλο, του αριστερού του χεριού, ο Marc Marquez διατηρεί την αισιοδοξία του.

Με τη βοήθεια των παυσίπονων, ελπίζει να καταφέρει ο Marc Marquez να τερματίσει τον αγώνα, διάρκειας 27 γύρων στη Χερέθ.

Ο Ισπανός δεν πήρε καθόλου παυσίπονα στις δοκιμές της Παρασκευής (1/4) και στις κατατακτήριες του Σαββάτου (2/4), όμως οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη χρήση τους ώστε ο 22χρονος αναβάτης της Repsol Honda να καταφέρει να ανταπεξέλθει στη διάρκεια του αγώνα.

Το σημαντικό για τον Marquez, είναι ότι παρά το τραυματισμένο του δάχτυλο θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, την ώρα που ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Valentino Rossi θα ξεκινήσει από την δεύτερη.

Ο τραυματισμός του προήλθε από ένα ατύχημα σε αγώνα / προπόνηση Dirt Track σε χωμάτινη πίστα, όταν μετά από πτώση ένας άλλος αναβάτης του πάτησε ακούσια το χέρι. Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014 έπαθε κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού και ο γιατρός του Dr Mir τοποθέτησε μια πλάκα τιτανίου προκειμένου να επιταχύνει την ανάρρωση. Σ' αυτό αλλά και στην προσαρμογή του στη μοτοσυκλέτα, τον βοήθησε και η Honda με τους μηχανικούς της ομάδας του να έχουν επέμβει στο αριστερό γκριπ του τιμονιού. Εκεί τοποθέτησαν ένα ειδικό μαξιλαράκι για να μην κλείνει το μικρό το δάχτυλο στα φρένα και προκαλείται εντονότερος πόνος.

«Ξέραμε ότι έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για την πρώτη σειρά. Αυτός ήταν ο στόχος μας και τα καταφέραμε. Ξέρουμε όμως ότι αύριο θα είναι δύσκολος αγώνας και δύσκολα θα αντέξω του 27 γύρους» δήλωσε ο Marquez και πρόσθεσε: « Όμως τόσες ημέρες βγαίνω στην πίστα χωρίς παυσίπονα ενώ στον αγώνα θα τα χρησιμοποιήσω».

φωτογραφία motoGP.com

Σχετικές ειδήσεις