ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Χερέθ: Lorenzo ο κατακτητής (Photos)

MotoGP Grand Prix Χερέθ: Lorenzo ο κατακτητής (Photos)

Ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) κυριάρχησε στην πατρίδα του. Δίπλα του στο podium είχε τους: Marc Marquez (Repsol Honda) και Valentino Rossi (Movistar Yamaha).

O Jorge Lorenzo, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις κυριάρχησε και στον αγώνα χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του. Μάλιστα στους πρώτους γύρους ο «X-Cute» κινήθηκε στο εντυπωσιακό 1:38.

Ο Lorenzo έγινε ο πρώτος αναβάτης της Yamaha που κερδίζει αγώνα από την pole position, κάτι που είχε καταφέρει ο ίδιος και πάλι στην Ιαπωνία το 2013. Παράλληλα, διατήρησε ένα σερί έξι ετών, που θέλει πάντα έναν Ισπανό να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε μια από τις τρεις κατηγορίας στην Jerez.

Όλοι οι αναβάτες επέλεξαν το συνδυασμό σκληρού ελαστικού εμπρός και το μεσαίου πίσω, ένας συνδυασμός που ταίριαζε στο στυλ οδήγησης στον Lorenzo.

Μετά τους δυο πρώτους γύρους, ο Lorenzo εδραίωσε το προβάδισμα έναντι του Marquez που τον ακολουθούσε. H διαφορά των δυο μεγάλωσε και στο τέλος ο Lorenzo πήρε την πέμπτη νίκη στην Χερέθ (στην καριέρα του).

Ο Marquez αγωνίστηκε με παυσίπονα εξαιτίας του εγχειρισμένου του μικρού δάχτυλου στο αριστερό χέρι. Ο 22χρονος πέρασε γρήγορα πίσω από τον Lorenzo και κράτησε τη δεύτερη θέση για όλο το διάστημα του αγώνα. Αρχικά φάνηκε ότι ο Rossi θα μπορούσε να του αρπάξει τη δεύτερη θέση, όμως ο αναβάτης της Repsol Honda ανέβασε λίγο την απόδοσή του προς το τέλος και κράτησε τη διαφορά.

Ο Rossi δεν είχε καταφέρει να βρει το σωστό set up στην Yamaha. Δεν ένιωθε άνετα στην μοτοσυκλέτα του και έχοντας την αίσθηση πως ο εμπρός τροχός θα γλιστρούσε έκοψε ρυθμό και έμεινε τρίτος.Με αυτόν τον τερματισμό έγινε ο πρώτος στην ιστορία του MotoGP που φτάνει τους 200 τερματισμούς στο podium.

Ο Cal Crutchlow επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Ο Βρετανός, της CWM-LCR Honda πλέον, ήταν δυνατός σήμερα και πήρε την τέταρτη θέση.Πίσω του ο Pol Espargaro ενώ την εξάδα των πρώτων συμπλήρωσε ο Andrea Iannone (Duca, ο οποίος ανέκαμψε μετά από μια κακή εκκίνηση που έκανε.

Ο Aleix Espargaro τερμάτισε έβδομος πάνω στην Suzuki GSX-RR και μπροστά από τον Bradley Smith, ενώ τα δυο λάθη που έκανε στα φρένα ο Andrea Dovizioso του κόστισαν και τερμάτισε μόλις στην ένατη θέση.

O Lorenzo θα περάσει αύριο ίσως τα πιο όμορφα γενέθλιά του, καθώς θα κλείσει τα 28 του χρόνια έχοντας κάνει μια επιβλητική εμφάνιση στην πίστα της Χερέθ, στην «χώρα του Lorenzo» όπως χαρακτηριστικά έγραφε η σημαία που κάρφωσε στο τέλος ο Ισπανός μπροστά στους φιλάθλους του.

Ο Valentino Rossi παραμένει βέβαια ο πιο επιτυχημένος αναβάτης εκεί, με οχτώ νίκες σε όλη του την καριέρα στην Jerez.

Σχετικές ειδήσεις