ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford: Το Focus αναδείχθηκε το πιο καινοτόμο αυτοκίνητο

Ford: Το Focus αναδείχθηκε το πιο καινοτόμο αυτοκίνητο

Η Ford αναδείχθηκε η εταιρία με τις περισσότερες εφαρμοσμένες καινοτομίες (Most Innovative Volume Brand 2015) στο θεσμό Automotive INNOVATIONS. Το Focus ήταν ο νικητής της κατηγορίας.

Το Centre of Automotive Management ανακοίνωσε τους νικητές έχοντας εξετάσει 1.220 καινοτομίες 53 μαρκών που εκπροσωπούνται από 18 εταιρίες αυτοκινήτων παγκόσμια. Η Ford Motor Company αναδείχθηκε η «Most Innovative Volume Brand 2015» χάρη στις τεχνολογίες ασφάλειας και ημιαυτόνομης οδήγησης στη 10η έκδοση του θεσμού Automotive INNOVATIONS. Το νέο Ford Focus επικράτησε επίσης σαν νικητής στην κατηγορία του και το νέο Ford Mondeo βρέθηκε στο top 3 της δικής του κατηγορίας.

Η Ford κέρδισε τα βραβεία χάρη σε συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, όπως το Active Park Assist που βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα, σε παράλληλους χώρους στάθμευσης και η τεχνολογία αυτόματου φρεναρίσματος Active City Stop που λειτουργεί με ταχύτητες έως 50 χλμ.

«Η καινοτομία ήταν ανέκαθεν κινητήριος δύναμη της Ford και σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική με την αυτοκινητοβιομηχανία να εισέρχεται σε μία περίοδο ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Οι τεχνολογίες που λανσάρουμε σήμερα επιτρέπουν ασφαλέστερα, πιο αποδοτικά και καλύτερα συνδεδεμένα ταξίδια.»

Το Centre of Automotive Management είναι ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο έρευνας και στρατηγικής συμβουλευτικής γιατο αυτοκίνητο και τη μετακίνηση στο Πανεπιστήριο Εφαρμοσμένων Επιστημών Bergisch Gladbach, στη Γερμανία. Τα βραβεία Automotive INNOVATIONS αναγνωρίζουν τις μηχανολογικές καινοτομίες στο χώρο του αυτοκινήτου.

Η κριτική επιτροπή τίμησε επίσης τη Ford για το βραβευμένο κινητήρα 1.0 EcoBoost που πέρσι απέσπασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς – πρωτοφανές στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας – και την τεχνολογία Electronic Stability Programme.

Σχετικές ειδήσεις