ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes GLA: Με ανήσυχο πνεύμα

Mercedes GLA: Με ανήσυχο πνεύμα

Πόσες φορές αναζητήσατε ένα όχημα που να έχει την άνεση των sedan μοντέλων, τις επιδόσεις των sportive coupe (και το σχήμα τους) και την δυνατότητα κίνησης με ασφάλεια σε όλα τα εδάφη; Η εύκολη απάντηση είναι πως τέτοιο όχημα δεν υπάρχει.Η Mercedes με την GLA απέδειξε πως υπάρχει.

Η GLA είναι διαφορετική και αυτό φαίνεται από την πρώτη ματιά . Το πρώτο συμπαγές SUV από τη Mercedes-Benz συνδυάζει τις σχεδιαστικές γραμμές ενός coupé με την καθημερινή χρηστικότητα των οχημάτων Crossover. Αυτό της δίνει ένα premium all-road χαρακτήρα.

Η πρώτη «ματιά» αποπνέει αυτοπεποίθηση με τις δυναμικές σπορ αναλογίες και την εντυπωσιακή μάσκα με το κεντρικά τοποθετημένο τριάκτινο αστέρι. Η γραμμή σχεδίασης η οποία εκτείνεται από τους προβολείς και τις πλευρές μέχρι το πίσω τμήμα, δημιουργεί μια ρέουσα, κομψή δυναμική ακόμη και όταν είναι σταματημένο.

Το σχήμα του αυτοκινήτου συνδυάζει το διπλό χαρακτήρα ενός κομψού coupe (από την μέση ως την οροφή) και ενός δυναμικού (από τη μέση ως το πάτωμα) SportUtilityVehicle. Εκεί ξεχωρίζουν στοιχεία όπως: Η κομψή προστατευτική ποδιά, χαρακτηριστική των SUV, ανάλογα με τον επιλεγμένο εξοπλισμό είτε σε ασήμι, σκούρο χρώμιο ή γυαλιστερό μαύρο, και η μαύρη διακόσμηση του θόλου των τροχών με εφέ αντίθεσης και τα πλευρικά μαρσπιέ με σχεδίαση bucket-tooth.

Εξετάζοντας τις λεπτομέρειες στο σχήμα θα μπορούσαμε να κάνουμε διατριβή. Δείτε για παράδειγμα τα φώτα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην τεχνολογία LED. Τα LED έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και είναι πιο αποτελεσματικά από τα συμβατικά φώτα – και δημιουργούν μια συναρπαστική νυχτερινή σχεδίαση. Ανάλογα με τον επιλεγμένο εξοπλισμό, μπορείτε επίσης να επιλέξετε αυτήν την τεχνολογία για τη νέα GLA. Τα LED χρησιμοποιούνται στα εμπρός και πίσω φλας, καθώς και στα φώτα φρένων και τον πίσω προβολέα ομίχλης. Οι λαμπτήρες ημέρας LED, οι δείκτες θέσης και οι πίσω λαμπτήρες χρησιμοποιούν την αποκαλούμενη τεχνολογία οπτικών ινών που επιτρέπει ένα αρμονικό τόξο φωτός. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικό κομψοτέχνημα - και αψεγάδιαστη σχεδίαση ημέρα και νύχτα.

Οι τρεις προαιρετικές γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού Style, Urban και AMG Line, που χαρίζουν στη νέα GLA τρεις εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, ενισχύουν το επίπεδο της εξατομίκευσης.


Η πρωτοποριακή σχεδίαση και ο συνδυασμός των χαρακτήρων συνεχίζονται στο εσωτερικό. Η ελαφρώς υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων και η οριζόντια δομή του σχεδιασμού δίνουν στο εσωτερικό της GLA το σπορ χαρακτήρα της. Η σχολαστική επιλογή των υλικών και το φινίρισμα με προσοχή στην λεπτομέρεια δημιουργούν μια αρμονική, υψηλής ποιότητας συνολική εντύπωση, όπως στα premiumsedanτης εταιρίας.

Ο χώρος του οδηγού της νέας GLA εντυπωσιάζει με τη σπορ ατμόσφαιρα και την εξαιρετική εργονομία. Ελκυστικά διακοσμητικά στοιχεία, η μεγάλη - φαινομενικά αιωρούμενη – Κεντρική Οθόνη CENTRAL MEDIA DISPLAY και μια πανέμορφη κεντρική κονσόλα πείθουν με σαφές, λειτουργικό στυλ και τη χρήση πρώτης ποιότητας υλικών.

Το εσωτερικό προσφέρει επίσης πολλά περιθώρια για εξατομίκευση. Αυτό επιτυγχάνεται με τρεις προαιρετικές γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού και τα πακέτα εξοπλισμού, καθώς και με το πλήθος των δυνατών συνδυασμών της διακόσμησης και ταπετσαριών.

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός προσφέρει μια ατμόσφαιρα αποκλειστικότητας και βελτιωμένη ευκολία χειρισμού. Αποτελεί μέρος του πακέτου Φωτισμού και Ορατότητας και περιλαμβάνει φωτισμό του εμπρός και πίσω χώρου ποδιών, καθώς και φωτισμένα πάνελ θυρών.

Επόμενο βήμα η κίνηση και η επιλογή κινητήρων πετρελαίου και βενζίνης. Οι 4-κύλινδροι πετρελαιοκινητήρες καταδεικνύουν τις χαρακτηριστικές αρετές της Mercedes: Διαθέτουν βαριά ροπή και άμεση απόκριση, ακόμα και στο χαμηλότερο εύρος στροφών του κινητήρα. Ταυτόχρονα, οι πετρελαιοκινητήρες είναι φειδωλοί όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου, είναι χαμηλοί σε εκπομπές ρύπων και εντυπωσιάζουν με τα σημαντικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά αθόρυβης λειτουργίας και τις μειωμένες δονήσεις τους.

Τα moteurβενζίνης πετυχαίνουν μέγιστη περιβαλλοντική συμβατότητα με τεχνολογίες από το πακέτο Blue EFFICIENCY, και έτσι συνδυάζουν τη δυναμική τεχνολογία με εργαλεία εξοικονόμησης καυσίμου.


Η ανάρτηση είναι επίσης ένα συστατικό του αυτοκινήτου και του χαρακτήρα του. Επιτυγχάνει την ισορροπία μεταξύ άνεσης και δυναμικής με επαρκή διαδρομή των ελατηρίων και βέλτιστη αντιστάθμιση των πλευρικών δυνάμεων. Ο χαμηλός θόρυβος και οι κινήσεις κύλισης βελτιώνουν τον έλεγχο του οχήματος και την οδηγική ασφάλεια.

Για την κίνηση εκτός δρόμου το αμάξωμα του οχήματος ανυψώνεται κατά 30 mm. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη δυνατότητα εκτός δρόμου χάρη στη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, μια υψηλότερη θέση οδήγησης με ένα καλύτερο οπτικό πεδίο και μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. (Δε διατίθεται για τις GLA 180 CDI, GLA 180 και GLA 45 AMG 4MATIC).

Η τετρακίνηση (4MATIC) διασφαλίζει βέλτιστη αναλογία δυναμικής, πρόσφυσης και απόδοσης σε κάθε περίσταση. Αυτό είναι δυνατό χάρη στην πλήρως μεταβαλλόμενη κατανομή ροπής, που κυμαίνεται από κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς μέχρι και κίνηση μπρος/πίσω σε αναλογία 50:50
Το σύστημα ελέγχου δυναμικού χειρισμού ενισχύει περαιτέρω την ασφάλεια και την ευελιξία, ιδιαίτερα σε ολισθηρό έδαφος ή σε έδαφος με διαφορετικούς συντελεστές τριβής. Χρησιμοποιεί παρεμβάσεις πέδησης για να εμποδίσει το σπινιάρισμα κατά την εκκίνηση ή την επιτάχυνση, ξεχωριστά για κάθε κινητήριο τροχό. Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα του μπλοκέ διαφορικού επιτρέπει την κατανομή της ροπής στους τροχούς που δε σπινάρουν.

Το σύστημα Ρύθμισης Ταχύτητας Κατάβασης (DSR) βοηθά τον οδηγό να ελέγχει το όχημα με ασφάλεια ακόμα και σε απότομες κατηφόρες. Η επιθυμητή ταχύτητα μπορεί να οριστεί μεταξύ 4 και 18 χιλιομέτρων και διατηρείται σταθερή, εντός των ορίων των νόμων της φυσικής. Αυτό συμβαίνει μέσω μηχανισμών ελέγχου του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης, καθώς και με παρεμβάσεις στα φρένα.

Αυτό που ξεκίνησε με το συνδυασμό συστημάτων ασφαλείας (κάτω από το όνομα PRE-SAFE) περισσότερο από δέκα χρόνια πριν και συνεχίστηκε με το DISTRONIC PLUS και έχει γίνει τώρα μια νέα διάσταση στην οδήγηση: Mercedes-BenzIntelligentDrive - άνεση και ασφάλεια έχουν πλέον συγχωνευθεί. Μπορείτε να το δείτε και να το αισθανθείτε στην GLA.

Οι ειδικοί στα θέματα ασφάλειας το ονόμασαν «συγχώνευση αισθητήρων» τα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης αναλύουν πολύπλοκες καταστάσεις και αναγνωρίζουν πιθανούς κινδύνους στην κυκλοφορία καλύτερα, χρησιμοποιώντας αισθητήρες τοποθετημένους γύρω από το όχημα.

Ένα τέτοιο όχημα δεν θα μπορούσε να μην προστατεύει το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται και αυτό το πετυχαίνει με τα μέτρα BlueEFFICIENCY. Πρόκειται για ολοκληρωμένες βελτιώσεις του οχήματος που συμβάλουν στην εξοικονόμηση καυσίμων και απαλύνουν την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Τα μοντέλα GLA-Class επωφελούνται επίσης από την εγκατάσταση των πιο αποδοτικών κινητήρων σε συνδυασμό με την προσεκτικά σχεδιασμένη αεροδυναμική και τα μέτρα διαχείρισης ενέργειας για να κρατούν την κατανάλωση καυσίμου στο ελάχιστο. Εκτός από την έξυπνη διαχείριση ενέργειας έχουν επίσης ελαστικά βελτιστοποιημένα για την αντίσταση κύλισης. Όλοι οι κινητήρες πληρούν επίσης τις απαιτήσεις των προτύπων εκπομών ρύπων Euro 6.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.mercedes-benz.gr

Επιστροφή στο Newsbomb on wheels.

Σχετικές ειδήσεις