ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SEAT Leon X-PERIENCE

SEAT Leon X-PERIENCE

Η ζωή είναι μια περιπέτεια, όποιο δρόμο κι αν διαλέξετε. Το SEAT Leon X-PERIENCE είναι εντός/εκτός δρόμου: Είναι πανέτοιμο να κάνει την κάθε μέρα σας, πραγματικά αξέχαστη.

Η νέα άφιξη στην οικογένεια του LEON είναι μια συμφωνία καλαισθησίας και υψηλής τεχνολογίας, με δυνατές επιδόσεις και ευελιξία που εντυπωσιάζει. Το Νέο SEAT Leon X-PERIENCE είναι προικισμένο με μόνιμη τετρακίνηση και χαρακτηριστικά εντός/εκτός δρόμου για να απολαμβάνετε την οδήγηση στην πόλη αλλά και την ύπαιθρο.

Το Νέο SEAT Leon X-PERIENCE είναι εμπνευσμένο από τις σχεδιαστικές γραμμές του Leon ST αλλά είναι πιο δυναμικό χάρη σε μια πληθώρα χαρακτηριστικών εντός/εκτός δρόμου, τα οποία συμπληρώνουν ιδανικά το τετρακίνητο μοντέλο. Κι ενώ η χρωμιωμένη απόληξη δίνει μια νότα δύναμης, χαρακτηριστικά όπως οι πλαϊνές ποδιές και τα προστατευτικά πλαστικά στους εμπρός και πίσω τροχούς προστατεύουν το αμάξωμα και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τον δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Εμφάνιση
Οι αποκλειστικοί μπροστινοί και πίσω προφυλακτήρες του X-PERIENCE είναι τοποθετημένοι λίγο χαμηλότερα στο αμάξωμα για να αυξήσουν τις σπορ δυνατότητες του μοντέλου και να παρέχουν επιπλέον προστασία όταν οδηγείτε στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Οι αλουμινένιες λεπτομέρειες σε κάθε προφυλακτήρα κάνουν το μοντέλο να ξεχωρίζει. Οι αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 17 και 18 ιντσών δηλώνουν περήφανα ότι αυτό το μοντέλο πηγαίνει παντού. Αυτές οι ζάντες έχουν φτιαχτεί για να κινούνται σε όλες τις επιφάνειες, προσφέροντας επιπλέον σταθερότητα και ευελιξία σε οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης.

Ανάρτηση
Οι αναρτήσεις του Leon X-PERIENCE είναι 15mm πιο ψηλά απ' ό,τι στο Leon ST και αφήνουν μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας για καθαρόαιμες επιδόσεις εντός/εκτός δρόμου. Επιπλέον, η ανυψωμένη ανάρτηση κάνει την εμφάνιση του X-PERIENCE πολύ δυναμική.

Εσωτερικό
Η ηλεκτρική πανοραμική ηλιοροφή ανοίγει με το άγγιγμα ενός κουμπιού, και χαρίζει πανοραμική θέα μέσα από το Leon X-PERIENCE. Κοιτόντας από την άλλη πλευρά βλέπετε το σαλόνι του ξεχωριστού Leon, που δημιουργεί μια νέα οδηγική εμπειρία χάρη στα υλικά κατασκευής και το μοναδικό στιλ και ποιότητά του. Λεπτομέρειες όπως οι πορτοκαλί ραφές και το αποκλειστικό σήμα X-PERIENCE στο τιμόνι δίνουν χαρακτηριστική όψη στο εσωτερικό του μοντέλου.

Ο αποθηκευτικός χώρος του προσαρμόζεται πανεύκολα είτε πηγαίνετε πολυήμερη εκδρομή είτε κυκλοφορείτε στην πόλη. Με κατειλημμένες τις θέσεις επιβατών, ο χώρος αποσκευών είναι 587 λίτρα. Όμως, αν χρειαστείτε επιπλέον χώρο, το σύστημα Εύκολης Απελευθέρωσης Καθισμάτων σάς επιτρέπει να διπλώστε τα πίσω καθίσματα και να αυξήσετε εντυπωσιακά τη χωρητικότητα στα 1.480 λίτρα.
Ταπετσαρίες από υφάσματα υψηλής ποιότητας συμπληρώνουν το φινίρισμα του εσωτερικού του Leon X-PERIENCE. Μπορείτε να διαλέξετε τον πιο σπορ και κλασάτο συνδυασμό μαύρου-γκρι, το κομψό καφέ Alcantara με πορτοκαλί ραφές ή στιλάτα μαύρα δερμάτινα καθίσματα.

Τα στιλάτα σπορ καθίσματα χαρίζουν επιπλέον άνεση και ασφάλεια ακόμα και στον πιο απαιτητικό δρόμο. Τα πλαϊνά προεξέχουν και προσφέρουν καλή στήριξη στις στροφές και ελέγχετε καλύτερα το αυτοκίνητο σε ακραίες συνθήκες οδήγησης.

Το ταμπλό του Leon X-PERIENCE έχει φτιαχτεί με γνώμονα τον οδηγό και έχει σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά λειτουργικό. Το Navi System High προσφέρει απόλυτη εμπειρία πολυμέσων, πλοήγηση με οθόνη αφής και τονίζει την σαγηνευτική όψη του καλοφτιαγμένου ταμπλό.

Κίνηση


Η μόνιμη τετρακίνηση του Νέου Leon X-PERIENCE έχει σχεδιαστεί για τους πιο δύσκολους δρόμους και ενισχύει σημαντικά τις επιδόσεις και την ασφάλεια σε κάθε πιθανό σενάριο. Η τετρακίνηση χρησιμοποιεί έναν νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη με υδραυλική ενεργοποίηση που παρέχει εξαιρετική πρόσφυση σε οποιοδήποτε οδόστρωμα.

Το X-PERIENCE υποδέχεται με ενθουσιασμό τη νέα γενιά κινητήρων TSI (1.800 180 ίπποι) και TDI (1.600 κ.εκ. 110 ίπποι ή 2000 κ.εκ. 184 ίπποι) με εξαιρετική δύναμη και αποδοτικότητα.


Εκτός από την εξαιρετικά μεγάλη ροπή και τη δύναμη -που πάνε κουτί με το περιπετειώδες πνεύμα του X-PERIENCE, αυτοί οι κινητήρες είναι προικισμένοι με προηγμένη τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου, όπως το Σύστημα Start/ Stop και το Σύστημα ανάκτησης ενέργειας και προσφέρουν εκπληκτική αποδοτικότητα σε ένα μοντέλο γεμάτο σπορ χαρακτηριστικά.

Τεχνολογία

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του μοντέλου φαίνεται στους προβολείς full LED, που δεν είναι μόνο όμορφοι, αλλά αυξάνουν και την ασφάλειά σας. Τα φώτα LED μπροστά και πίσω βελτιώνουν την ορατότητα και φωτίζουν το περιβάλλον σχεδόν όπως το φυσικό φως, χωρίς να κουράζουν τα μάτια. Επιπλέον, τα LED καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια, μόλις 20 W ανά μονάδα στη χαμηλή σκάλα φώτων. Επιπλέον, αυτά τα φώτα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και έχουν σχεδιαστεί να αντέξουν όσο και το αυτοκίνητό σας.

Το Σύστημα ACC (Adaptive Cruise Control) προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητά σας ανάλογα με την κίνηση του δρόμου. Όταν χρησιμοποιείτε το Σύστημα ACC, αυτό υπολογίζει τις αποστάσεις μεταξύ των οχημάτων βάσει της κίνησης που επικρατεί και ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα, αν το προπορευόμενο όχημα θέλει ξαφνικά να σταματήσει.

Το προαιρετικό κιβώτιο DSG είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις συνθήκες οδήγησης και ανταποκρίνεται ακαριαία σε κάθε νέο δεδομένο στον δρόμο. Το κιβώτιο DSG διαθέτει εύχρηστα χειριστήρια στο τιμόνι του αυτοκινήτου.

Η επόμενη γενιά συστημάτων πληροφόρησης και ψυχαγωγίας αυτοκινήτου έχει βελτιωθεί σημαντικά, και περιλαμβάνει οθόνη αφής 6,5" μεγαλύτερης ευκρίνειας, τρισδιάστατη πλοήγηση και προηγμένη αναγνώριση φωνής. Ενώ βρίσκεστε καθοδόν, μπορείτε να απολαύσετε το Player με χωρητικότητα 10 GB, και έχετε δυνατότητα για προβολή φωτογραφιών, αναζήτηση τραγουδιού, αποστολή γραπτών μηνυμάτων και διασύνδεση με τις κινητές σας συσκευές. Και το καλύτερο; Όλα τα παραπάνω ελέγχονται από την οθόνη του ταμπλό.

Διαμορφώστε την εμπειρία πολυμέσων σας από το ταμπλό του Leon X-PERIENCE που διαθέτει έξυπνες λειτουργίες κύλισης και μεγέθυνσης σαν smartphone. Προσθέστε και το προαιρετικό Σύστημα Ήχου της SEAT με δυναμική 135 W και δέκα ηχεία για ακρόαση που εντυπωσιάζει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.seat.gr/leon-xperience.php

Επιστροφή στο Newsbomb on wheels.

Σχετικές ειδήσεις