ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

European Junior Cup Αγγλία : Τσάι και απρόοπτα για τους Αφούς Καρακώστα

European Junior Cup Αγγλία : Τσάι και απρόοπτα για τους Αφούς Καρακώστα

Χωρίς ξεκούραση λόγω εξετάσεων (Πανελλήνιων και Ενδοσχολικές) οι αφοί Καρακώστα βρέθηκαν στο Donington Park στην Αγγλία για τον τέταρτο αγώνα του European Junior Cup.

Με τον καιρό της Αγγλίας να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός και μάλιστα με αρκετά διαστήματα ήλιου ο Δημήτρης και ο Νίκος βρήκαν στην Βρετανική πίστα έναν παλαιό γνώριμο: Τον Gary Adshead, δάσκαλο του California Superbike School Greece και των παιδιών στην Ελλάδα. Τα δύο αδέρφια χάρηκαν πολύ γιατί οι συμβουλές του και η καθοδήγηση του θα τους βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της πίστας. Είναι μια δύσκολη και γρήγορη πίστα, όπως όλες οι πίστες του παγκοσμίου που αγωνίζονται ο Νίκος και ο Δημήτρης στο European Junior Cup.

Έγινε η πρώτη ενημέρωση των αναβατών από τους ανθρώπους της διοργάνωσης και τους ενημέρωσαν ότι την Κυριακή ο αγώνας του European Junior Cup είναι η πρώτη κατηγορία που αγωνίζεται στις 11 το πρωί (1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος). Ο κόσμος θα είναι πάρα πολύς γιατί οι Άγγλοι όπως είπαν προτιμούν τα Superbike από το Moto GP.

Έγινε έλεγχος στη μοτοσυκλέτα από τον Γιώργο Καρακώστα με μικρές ρυθμίσεις και αλλαγή πίσω ελαστικού. Για φιλανθρωπικό σκοπό όλοι οι αναβάτες του European Junior Cup υπέγραψαν πάνω σε δύο μεταχειρισμένα λάστιχα. Υπήρχε αρκετός κόσμος στα paddock και κάποιο βλέποντας την ελληνική σημαία κρεμασμένη στον χώρου που είναι οι μοτοσυκλέτες του Δημήτρη και του Νίκου έβγαλαν φωτογραφίες με τα δύο αδέρφια και τους ζήτησαν αυτόγραφο γιατί δεν είχαν ξαναδεί Έλληνες στο World Superbike.

Ξεκινώντας τα πρώτα χρονομετρημένα ο Δημήτρης αμέσως βελτίωσε τον χρόνο του κατά 1 δευτερόλεπτο από τα ελεύθερα. Βρίσκοντας τις σωστές γραμμές σε κάθε split κατέβαζε χρόνο. Ενώ βρισκόταν σε πολύ ταχύ γύρο είχε μια πτώση στον τρίτο γύρο με τη μοτοσυκλέτα να έχει πολλές ζημιές και να μη μπορεί να συνεχίσει τα χρονομετρημένα.

Ο Νίκος πολύ γρήγορα βρήκε ρυθμό και σωστά πατήματα και βελτίωνε συνεχώς το χρόνο του. Μια μηχανική βλάβη μοτοσυκλέτας ανάγκασε τη διοργάνωση να δείξει κόκκινη σημαία και να σταματήσουν τα χρονομετρημένα για 5 λεπτά. Οι αναβάτες ξαναμπήκαν στη πίστα και ο Νίκος συνέχιζε να βελτιώνεται. Τελείωσε το session με τον 28 χρόνο. Ο Δημήτρης στου 3 γύρους που έκανε έχει τον 23 χρόνο. Στα χρονομετρημένα 4 αθλητές είχαν πτώση, ένας μηχανική βλάβη, και ένας έκανε έξοδο.

Μετά από ώρες δουλειάς λίγη ξεκούραση ελπίζουμε αύριο η μοτοσυκλέτα να λειτουργεί σωστά και να μπορέσει να συμμετέχει στα δεύτερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά Δημήτρης.

Σχετικές ειδήσεις