ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Μονακό: Νικητής από... λάθος ο Rosberg (photos)

F1 Grand Prix Μονακό: Νικητής από... λάθος ο Rosberg (photos)

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του, δεύτερη φετινή και δέκατη συνολικά στην καριέρα του πανηγύρισε ο Nico Rosberg στο Grand Prix του Μονακό.

Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes AMG Petronas είδε πρώτος την καρό σημαία στον αγώνα που έγινε στους δρόμους του Πριγκιπάτου. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε Sebastian Vettel (Ferrari).Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Lewis Hamilton (Mercedes AMG Petronas), ο οποίος, έπεσε θύμα της λανθασμένης απόφασης της ομάδας του να τον «φέρει» για pit stop υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, μετά το ατύχημα του Max Verstappen στον 64ο γύρο. Η απόφαση ήταν λανθασμένη καθώς οι Rosberg και Sebastian Vettel έμειναν στην πίστα με τα ίδια ελαστικά κι αυτό στέρησε μια σπουδαία νίκη στον Hamilton. Ο Βρετανός ήταν φανερά δυσαρεστημένος και ανέβηκε στο podium τυπικά για την απονομή.

Τα highlights του αγώνα

  • Οι οδηγοί βρέθηκαν στο grid χωρίς προβλήματα εκτός από τον Sainz ο οποίος εκκινούσε από το pitlane λόγω ποινής.
  • Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα οι οδηγοί έφυγαν καθαρά κι έστριψαν χωρίς επαφές. Ο Hamilton κράτησε την πρώτη θέση και πιο πίσω ο Kvyat πέρασε τον Ricciardo.
  • Μετά από 10 γύρους αγώνα, ο Hamilton είχε φτιάξει μια διαφορά 3 δευτερολέπτων από τον Rosberg και πίσω τους ακολουθούσαν οι Vettel, Kvyat και Ricciardo.
  • Ο Maldonado ήταν ο πρώτος που εγκατέλειψε τον αγώνα με πρόβλημα στο brake by wire σύστημα της Lotus.
  • Στον 29ο γύρο ο Kvyat ξεκίνησε τα pitstop για τους πρωτοπόρους βάζοντας τη μαλακή γόμα. Στον 31ο γύρο μπήκε ο Verstappen αλλά ο πίσω δεξιός τροχός δεν του έκανε τη χάρη να μπει σωστά κι έχασε πολύτιμο χρόνο.
  • Στον 43ο γύρο ο Alonso εγκατέλειψε με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.
  • Στον 55ο γύρο ο Hamilton είχε φτιάξει μια διαφορά 12 δευτερολέπτων από τον Rosberg ακολουθώντας έναν δικό του ξεχωριστό ρυθμό.
  • Ο Verstappen προσπαθούσε να περάσει τον Grosjean και να μπει στους βαθμούς. Ο Ολλανδός στον 63ο γύρο προσπάθησε να περάσει στην St. Devote αλλά έκανε λάθος κι έπεσε πάνω στη Lotus με αποτέλεσμα να καταστρέψει την εμπρός ανάρτηση της Toro Rosso. Η σύγκρουση ήταν δυνατή κι ο Ολλανδός έπεσε με μεγάλη ταχύτητα ευθεία στις μπαριέρες. Ευτυχώς δεν χτύπησε και βγήκε από το μονοθέσιο χωρίς προβλήματα.
  • Αμέσως βγήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και οι διαφορές μηδενίστηκαν. Στον 65ο γύρο ο Hamilton μπήκε στα pit για φρέσκα ελαστικά αλλά οι Rosberg και Vettel έμειναν στην πίστα. Αυτό έριξε τον Βρετανό στην 3η θέση. Η Mercedes πήρε λάθος απόφαση και τελικά ο Hamilton βγήκε χαμένος.
  • Στον 71ο γύρο το Αυτοκίνητο Ασφαλείας επέστρεψε στα pit κι ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι. Ο Hamilton με φρέσκα πολύ μαλακά ελαστικά πίεσε ασφυκτικά τον Vettel αλλά τελικά ο Γερμανός κράτησε μέχρι την καρό σημαία.
  • O Rosberg πήρε μια νίκη λόγω του λάθους της Mercedes. Αυτή ήταν η 3η σερί νίκη του Γερμανού στο Μονακό.

O Hamilton διατηρεί την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα με 126 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Rosberg με 116 βαθμούς και τρίτος ο Vettel με 98 βαθμούς. Οι Raikkonen και Bottas ακολουθούν με 60 και 42 αντίστοιχα.

Στους κατασκευαστές η Mercedes έχει 242 βαθμούς, η Ferrari 158, η Williams 81, η Red Bull 52 και η Sauber 21. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται σε δύο εβδομάδες στον Καναδά.

Σχετικές ειδήσεις