ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC Ράλλυ Πορτογαλίας: Ο Latvala... φρενάρει τον Ogier

WRC Ράλλυ Πορτογαλίας: Ο Latvala... φρενάρει τον Ogier

Ο J.M. Latvala ήταν ο νικητής στο Ράλλυ Πορτογαλίας, πέμπτος αγώνας του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC).

Ο Φινλανδός οδηγός της Volkswagen άφησε στη δεύτερη θέση τον Γάλλο συναθλητή του του και διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή, S. Ogier, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νορβηγός Andreas Mikkelsen, επιτρέποντας στην γερμανική ομάδα να πανηγυρίσει το «1-2-3».

Η μάχη των δύο Volkswagen Polo R WRC στην Πορτογαλία ήταν εντυπωσιακή, με τον Latvala τελικά να βρίσκει τον καλό του εαυτό και να σπάει το αρνητικό σερί των τελευταίων αγώνων. Ο Ogier μετά τη δύσκολη αρχή που «σκούπιζε» τις Ειδικές Διαδρομές καθώς έμπαινε πρώτος, σε αυτές προσπάθησε σκληρά και κατάφερε να τερματίσει δεύτερος.

Εκτός από τη μάχη για τη νίκη είχαμε και τη μάχη για το τελευταίο σκαλί του podium. Εκεί οι Kris Meeke και Andreas Mikkelsen πάλεψαν πολύ σκληρά, με τον Νορβηγό τελικά να νικά. Ο Meeke με το αναβαθμισμένο Citroen DS3 WRC προσπάθησε αλλά τελικά η πίσω ανάρτηση δεν άντεξε την καταπόνηση και τον πρόδωσε στην προτελευταία Διαδρομή.

Την 5άδα συμπλήρωσε ο Ott Tanak δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στην M-Sport με το αναβαθμισμένο Ford Fiesta RS WRC. Πίσω του οι Sordo, Ostberg, Paddon, Kubica και Prokop συμπλήρωσαν τη 10άδα.

Μετά το Ράλλυ Πορτογαλίας ο Ogier διατηρεί την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα όμως ο Mikkelsen ανεβαίνοντας στο podium πέρασε δεύτερος πρωταθλήματος, αφήνοντας τον Ostberg τρίτο.Το πρωτάθλημα του WRC συνεχίζεται με το Ράλλυ Ιταλίας 11-14 Ιουνίου.

Σχετικές ειδήσεις