ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Μουτζέλο : Νικητής ο Jorge Lorenzo (Photos)

MotoGP Μουτζέλο : Νικητής ο Jorge Lorenzo (Photos)

Νίκη για τον αναβάτη της Yamaha, που ξεκινά την πορεία του για τον τίτλο του 2015. Τερμάτισαν στο podium Rossi και Iannone. Πτώση είχε ο Marquez.

Έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του έκανε ο ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) στο Μουτζέλο κατακτώντας μια σπουδαία νίκη. Ο Ισπανός από την αρχή, πήρε την πρωτοπορία και ξέφυγε αντιμετοπίζοντας μικρή αντίσταση από τον Andrea Dovizioso (Ducati). Στη συνέχεια έπιασε έναν απίθανο ρυθμό και δεν απειλήθηκε από κανέναν κατακτώντας μια εύκολη νίκη. Πλέον ο Lorenzo πέρασε δεύτερος στη βαθμολογία.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ηρωικός (αγωνιζόταν με τραυματισμό) Andrea Iannone (Ducati). Ο Ιταλός έκανε τρομερή εμφάνιση και αντιστάθηκε κυρίως στον Marquez μένοντας σταθερά στη δεύτερη θέση στο δεύτερο μισό του αγώνα. Φανταστήτε τι θα έκανε αν δεν ήταν τραυματισμένος.

Το podium συμπλήρωσε ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha). Ο Ιταλός superstar δεν έκανε καλή εκκίνηση και έμεινε αρχικά στην ένατη θέση. Σταδιακά όμως άρχισε να ανεβάζει ρυθμό ώσπου τελικά τερμάτισε τρίτος και πήρε τους πολύτιμους βαθμούς. Ο Rossi παραμένει πρώτος στη βαθμολογία.


Πτώση σε καθοριστικό σημείο του αγώνα (έξι γύρους πριν το τέλος) είχε ο Marc Marquez (Repsol Honda). Ο Ισπανός έκανε μία εξωπραγματική εκκίνηση και από την 13η θέση, στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν τέταρτος! Ο Marquez έμεινε στη μάχη της δεύτερης θέσης όταν ένα λάθος τον οδήγησε σε πτώση και έχασε την ευκαιρία να ανέβει στο podium.

Καλός αγώνας και για τον Dani Pedrosa (Repsol Honda)ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ενώ οι αναβάτες της Tech3 Yamaha, Smith και Espargaro έκλεισαν την εξάδα.

Εγκατάλειψη είχε και ο Andrea Dovizioso ο οποίος ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει έχοντας πρόβλημα στην Ducati του. Πτώσεις επίσης είχαν οι Aleix Espargaro (Suzuki), Cal Crutchlow (Honda), Stefan Bradl (Yamaha), Nicky Hayden (Honda), Jack Miller (Honda) και Alex De Angelis (ART).

Σχετικές ειδήσεις