ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

14o Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις: Ιταλική επικράτηση στην Regularity (photo)

14o Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις: Ιταλική επικράτηση στην Regularity (photo)

Το δικό της ξεχωριστό τόνο έδωσε στην 14η έκδοση του Ράλλυ Ακρόπολις η κατηγορία Regularity.

Στον αγώνα ακριβείας, έκαναν την εμφάνισή τους αρκετές σπάνιες κατασκευές του παρελθόντος, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να απολαύσει αυτοκίνητα-αντίκες που δύσκολα βλέπει στην καθημερινότητα. Από τα 39 πληρώματα, τα 31 κατάφεραν να τερματίσουν, ύστερα από 42 χρονομετρήσεις και 920 χιλιόμετρα, στο ΟΑΚΑ.

Ιταλική επικράτηση είχαμε και στην κατηγορία Regularity, με τους Marcattilj-Gianmarino να εντυπωσιάζουν, συγκεντρώνοντας τους λιγότερους βαθμούς ποινής. Ο οδηγός του Porsche 911 2.0 SWB, στη δεύτερή του επίσκεψη στη χώρα μας πέτυχε το σκοπό του, που ήταν η νίκη, προκειμένου να μειώσει την ψαλίδα από την κορυφή του Ευρωπαϊκού Επάθλου Regularity.

Το Αυστριακό δίδυμο των Michael και Sebastian Haberl, επίσης με Porsche 911, δεν κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά που απέκτησε στα μισά περίπου του αγώνα, τερματίζοντας δεύτερο. Το podium συμπλήρωσαν οι πρώτοι Έλληνες, Χαρμάνης-Φουντεδάκης, με Lancia Flavia Coupe. Πίσω τους ολοκλήρωσαν οι περσινοί νικητές του αγώνα, Κατσαούνης-Μανσόλας με Volkswagen Golf. Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε ένα πλήρωμα που έχει λάβει μέρος σε αρκετά Ιστορικά Ράλλυ Ακρόπολις, τους Καρούμπα-Δαλκαφούκη, με ένα πανέμορφο Triumph 6. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Σπύρος Μουστάκας, έχοντας δίπλα του τον 11χρονο γιο του Νίκο. Μάλιστα, υπέπεσε σε λάθη, που του στέρησε ένα καλύτερο πλασάρισμα στη γενική κατάταξη. Δεν κατάφεραν να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία οι Δ. Κουνέλης-Α. Κουνέλης (BLMC Mini), τερματίζοντας έβδομοι.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Παλαβίδης-Παλαβίδη (BLMC Mini), Λάμαρης-Κοτζιάς (Triumph TR3) και Μήλας-Μήλα με Morris Mini 850.

Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία:

  • Κατηγορία Ε: Χάρης Λάμαρης-Αλέξανδρος Κοτζιάς (Triumph TR3)
  • Κατηγορία F: Michael Haberl-Sebastian Haberl (Ford Cortina Lotus)
  • Κατηγορία G: Paolo Marcattilj – Francesco Giammarino (Porsche 911 2.0 SWB)
  • Κατηγορία H: Γιώργος Κοτζιάς – Δημήτρης Γεωργόπουλος (Mini 1300)
  • Κατηγορία I: Γιάννης Κατσαούνης – Μαθιός Μανσόλας (VW Golf)
  • Κατηγορία J1: Stefan Vasile – Levente Dudi (Dacia 1310)

Φωτογραφίες PhotoRallyPress.gr

Σχετικές ειδήσεις