ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Aston Martin: Ανάκληση 43 μοντέλων

Aston Martin: Ανάκληση 43 μοντέλων

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία καταναλωτή ανακαλούνται 43 αυτοκίνητα της Aston Martin, τα οποία είναι κατασκευασμένα µεταξύ 15/06/2006 και 06/11/2014.

Η ανάκληση είναι παγκόσμια και αφορά και κάποια μοντέλα τα οποία πωλήθηκαν στην Ελλάδα. Τα αυτοκίνητα διαθέτουν ένα σύστημα θέρμανσης καθισμάτων που περιλαμβάνει ένα θερμαντικό σώματα τοποθετημένο σε κάθε ένα από τα εμπρός καθίσματα. Το πρόβλημα επικεντρώνεται στην καταστροφή της μόνωσης της ηλεκτρικής καλωδίωσης, η οποία ελέγχει την θέρμανση του καθίσματος. Αυτή μπορεί να προκαλέσει καταστροφή του ηλεκτρονικού εγκεφάλου του συγκεκριμένου συστήματος.

Σε ένα αυτοκίνητο µε χαλασμένο εγκέφαλο θέρμανσης, εάν ο διακόπτης ανάφλεξης είναι ενεργοποιημένος, υπάρχει µια µόνιµη τροφοδοσία ρεύματος προς το θερμαντικό σώμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό ο οδηγός ή ο συνοδηγός να µην μπορεί να απενεργοποιήσει την θέρμανση του καθίσματος, έχοντας ως αποτέλεσμα τα εξαρτήματα της θέρμανσης των καθισμάτων να ζεσταθούν αρκετά, προκαλώντας έτσι υπερθέρμανση και το αργό κάψιμο μιας συγκεκριμένης περιοχής του καθίσματος.

Το γεγονός αυτό ενδέχεται να προκαλέσει εγκαύματα στον οδηγό ή τον συνοδηγό. Η ανάκληση είναι παγκόσμια και αφορά τα DB9 (Coupe & Volante), DBS (Coupe & Volante), One-77, V12 Vantage (Coupe & Roadster), V12 Zagato, V8 Vantage (Coupe & Roadster), Virage (Coupe & Roadster).

Σχετικές ειδήσεις