ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volvo: Διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια στο Γκέτεμποργκ

Volvo: Διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια στο Γκέτεμποργκ

Το σημαντικότερο διεθνώς συνέδριο για την οδική ασφάλεια, το Διεθνές Τεχνολογικό Συνέδριο για την Αναβαθμισμένη Ασφάλεια Οχημάτων, γνωστό ως ESV (Enhanced Safety of Vehicles), πραγματοποιείται για εφέτος στην έδρα της Volvo, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη NHTSA - National Highway Traffic Safety Administration (Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων) των Η.Π.Α. κι έχει διεθνή χαρακτήρα, με συμμετοχή κυβερνήσεων, κατασκευαστών αυτοκινήτων, ακαδημαϊκών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων από όλο τον κόσμο. Κύριο αντικείμενό του θα είναι η παρουσίαση επιστημονικών εργασιών, κυβερνητικών εκθέσεων και εργαστηρίων, με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας των οχημάτων σε μια πιο εξελιγμένη βαθμίδα.

«Η εφετινή διεξαγωγή του συνεδρίου στη γενέτειρα της Volvo Cars, το Γκέτεμποργκ, ασφαλώς δεν είναι συμπτωματική, καθώς η Volvo είναι αδιαμφισβήτητη ηγέτης στο πεδίο της έρευνας για την ασφάλεια των οχημάτων. Είναι γνωστή η πάγια δέσμευσή μας για την εξέλιξη λύσεων ασφάλειας που θα εφαρμόζονται σε πραγματικές συνθήκες, σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία αυτοκινήτων που θα είναι αδύνατο να συγκρουστούν. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, με το Vision 2020 (Όραμα 2020) στοχεύουμε μέχρι το 2020, να έχουμε αναπτύξει την αναγκαία τεχνολογία ώστε μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα νέο Volvo. Έχουμε δημόσια δεσμευτεί για αυτό και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα το πετύχουμε», τόνισε ο Dr. Peter Mertens, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo Cars.

Σχετικές ειδήσεις