ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Seat: Ladies Trophy η νέα κατηγορία στο Leon Eurocup

Seat: Ladies Trophy η νέα κατηγορία στο Leon Eurocup

Με πέντε γυναίκες οδηγούς, το Leon Eurocup είναι το Πρωτάθλημα που υποστηρίζεται από την FIA με τις περισσότερες γυναικείες συμμετοχές.

Το Seat Leon Eurocup συνεχίζει το αγωνιστικό του ταξίδι στην Ευρωπαϊκή ήπειρο μετά τους δύο πρώτους γύρους της σεζόν που φιλοξενήθηκαν στη Γαλλία και την Πορτογαλία. Φέτος το πρωτάθλημα αποδεικνύεται μια πολύ δυναμική υπόθεση γεμάτη καινοτομίες. Ανάμεσα σε αυτές και το γεγονός ότι συγκεντρώνει τις περισσότερες γυναικείες συμμετοχές από όλα τα Πρωταθλήματα που υποστηρίζονται από την FIA. Πέντε γυναίκες οδηγοί, τεσσάρων διαφορετικών εθνικοτήτων, η Lucile Cypriano, η Andrina Gugger (Target, SRL), η Amalia Vinyes (Baporo Motorsport), η Marie Baus-Coppens και η Edina Bús (B3 Hungary KFT), συνθέτουν την νέα αγωνιστική κατηγορία του Eurocup, «Ladies Trophy».

Όλες έχουν πλούσιο ιστορικό στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου. Δίνουν συναρπαστικές μάχες μέσα στις πίστες κάθε Σαββατοκύριακο και ανταγωνίζονται επάξια τους άνδρες συναθλητές τους προκειμένου να κατακτήσουν τον τίτλο της πιο γρήγορης γυναίκας οδηγού στο Seat Leon Eurocup. Τα αποτελέσματα τους προσμετρούνται στην γενική κατάταξη καθώς και στην δική τους ξεχωριστή κατηγορία, αυτή του «Ladies Trophy».

Μέχρι στιγμής, η Lucile Cypriano είναι η ταχύτερη γυναίκα οδηγός του θεσμού που σημειώνει χρόνους ανάμεσα στους κορυφαίους οδηγούς στην γενική κατάταξη. Η Cypriano, τερμάτισε τρίτη στον αγώνα της Πορτογαλίας και έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός που ανεβαίνει στο podium του θεσμού. Η νεαρή Γαλλίδα οδηγός κέρδισε και την pole position στο Estoril σημειώνοντας μάλιστα και τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών, αποδεικνύοντας τις μεγάλες δυνατότητες που έχει και δίνοντας επιπλέον κίνητρο και στις υπόλοιπες γυναίκες οδηγούς.


H Lucile Cypriano επιχειρώντας να περιγράψει την αίσθηση στο τιμόνι ενός Seat Leon Cup Racer λέει: «Ο συναγωνισμός με τους άνδρες μας αναγκάζει να καταβάλλουμε συνεχώς προσπάθεια ώστε να βελτιώσουμε τους χρόνους μας, η οποία παράλληλα μας ανταμείβει με σημαντική εμπειρία. Αισθάνομαι ότι χωρίς τους αγώνες η ζωή μου δεν θα ήταν η ίδια. Είμαι πολύ ανταγωνιστική και μου αρέσει να βελτιώνω συνεχώς κάθε πτυχή της ζωής μου. Τα συναισθήματα μου όταν αγωνίζομαι είναι ανεξήγητα και δεν μπορεί να εκφραστεί απλά με λόγια το τι αισθάνομαι στο τιμόνι ενός Leon Cup Racer».

Πολλές γυναίκες επιδεικνύουν έναν ιδιαίτερο και ενθουσιώδη χαρακτήρα με τα αυτοκίνητα τους. Έτσι και η Amalia Vinyes, η οδηγός από την Ανδόρα, προερχόμενη από οικογένεια με πολύ μεγάλη ιστορία στον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου. Φαίνεται πανέτοιμη να παλέψει σκληρά για το στέμμα του «Ladies Trophy» και έχει την πρόθεση να δώσει μόνο τον καλύτερο της εαυτό μέχρι την τελευταία στιγμή των αγώνων.

«Μεταξύ μας υπάρχει η αίσθηση της ευγενούς άμιλλας και της ομαδικότητας, κάτι που δεν συμβαίνει μεταξύ των ανδρών οδηγών. Είναι επομένως φυσικό, οι γυναίκες αγωνιζόμενες μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον να θέλουν να γεφυρώσουν αυτό το χάσμα. Το Ladies Trophy είναι η ιδανική φόρμουλα ώστε να μπορέσουμε εμείς οι πέντε να αγωνιστούμε και να βελτιωθούμε. Πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να το διασκεδάζουμε, έτσι όπως φάνηκε και από τους πρώτους αγώνες. Ας το απολαύσουμε!», δήλωσε η Amalia Vinyes.

Από την Ελβετία, η πάντα χαμογελαστή Andrina Gugger, είναι καθηγήτρια Λυκείου. Ως μέλος του Seat Leon Eurocup καθώς και του αγωνιστικού γυναικείου θεσμού «Ladies Trophy», κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο μπαίνει αυτή με την σειρά της στο ρόλο του «εξεταζομένου».

Η Andrina Gugger εξήγησε: «Οι μαθητές μου, μου εύχονται καλή επιτυχία κάθε Σαββατοκύριακο. Συζητάμε το αγωνιστικό μου πρόγραμμα και έστω από απόσταση με υποστηρίζουν και με ενθαρρύνουν. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον χρόνο αλλά όλοι οι μαθητές μου γνωρίζουν καλά ότι για το κάθε άτομο το σημαντικότερο είναι να δίνει όλο του τον εαυτό σε ότι κάνει».

Η Γαλλίδα Marie Baus-Coppens και η Edina Bús από την Ουγγαρία συμπληρώνουν την λίστα των πέντε γυναικών οδηγών που αγωνίζονται στο Leon Eurocup. Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος θα φιλοξενηθεί στην πίστα του Silverstone το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Ιουνίου και οι θεατές θα παρακολουθήσουν με αγωνία τον σκληρό αγώνα που θα δώσουν οι γυναίκες οδηγοί αγώνων για την κατάκτηση του τρόπαιου στην κατηγορία «Ladies Trophy».

Σχετικές ειδήσεις