ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

European Junior Cup Πορτιμάο: Μισή προσπάθεια (photos)

European Junior Cup Πορτιμάο: Μισή προσπάθεια (photos)

Για πρώτη φορά η οικογένεια Καρακώστα παλεύει κατά το ήμισυ για μία καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Junior. Αιτία; Οι Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο Νίκος Καρακώστας έμεινε στην Ελλάδα αφού δίνει το τελευταίο μάθημα των Πανελληνίων εξετάσεων, ενώ ο Πατέρας του, Γιώργος, με το Δημήτρη ταξίδευσαν στην Πορτογαλία για τον 5ο αγώνα του European Junior Cup. Φανταστείτε πόσο δύσκολο θα είναι το Σαββατοκύριακό τους.

Σα να μην έφτανε ο... χωρισμός ο Γιώργος και ο Δημήτρης ταλαιπωρήθηκαν πολύ γιατί με διάφορα εμπόδια και ατυχίες κατάφεραν να κοιμηθούν μόνο 2 ώρες πριν τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής (5/6).

Η πίστα του Πορτιμάο είναι από τις πιο εντυπωσιακές αλλά και δύσκολες της Ευρώπης με απότομες αλλαγές υψομέτρου και «τυφλά» σημεία (χασίματα). Ο καιρός εκεί είναι πάρα πολύ ζεστός . Ο Γιώργος προετοίμασε τη μοτοσυκλέτα του Δημήτρη και τα πρώτα 20λεπτα ελεύθερα δοκιμαστικά έγιναν με αναγνώριση της πίστας και προσπάθεια από το Δημήτρη για ένα καλό γυρολόγιο.


Στο διάλειμμα των 4,5 ωρών ο Δημήτρης ξεκουράστηκε λίγο (φωτογραφία) και ο Γιώργος ασχολήθηκε με τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας. Στο πρώτο χρονομετρημένο 20λεπτο ο Δημήτρης ξεκίνησε με αυτοπεποίθηση και προσπάθεια και κατάφερε στο πρώτο γύρο να κατεβάσει το χρόνο του 2 δευτερόλεπτα. Μετά από λίγους γύρους βγήκε για λίγο, συζήτησε με τον Γιώργο την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, άκουσε τις συμβουλές του πατέρα του και ξαναμπήκε στη πίστα. Με ένα σταθερό και βελτιωμένο γυρολόγιο κατέβασε τον πρωινό του χρόνο κατά 3 δευτερόλεπτα. Στόχος του είναι ένας καλύτερος χρόνος στα δοκιμαστικά της Κυριακής 6/6.

Σχετικές ειδήσεις