ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

34ο Rally Sprint Koρίνθου : Η Ειδική Διαδρομή και το Πρόγραμμα

34ο Rally Sprint Koρίνθου : Η Ειδική Διαδρομή και το Πρόγραμμα

Η Λέσχη της Κορίνθου ετοιμάζει το ασφάλτινο σπριντ , στην επιτυχημένη και εξαιρετικά δημοφιλή ειδική διαδρομή του Αγ.Ιωαννη , 34ο Rally Sprint Κορίνθου που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου 2015.

Για πρώτη φορά η Α.Λ.Α Κορινθίας χρησιμοποίησε την Ε.Δ στις 30 Ιουνίου 1991 ,
με φορά από τα Αθίκια προς Αγ.Ιωάννη σε φιλική Ανάβαση. Στην σημερινή μορφή της η διαδρομή, από Γαλάτάκι , Αγ.Ιωάννης με τερματισμό στα Αθίκια χρησιμοποιήθηκε στο Rally Acropolis 2014 ERC , και φέτος από το Ιστορικό Ράλι Ακροπολις λίγο μικρότερη σε μήκος όπως και στον δικό μας αγώνα .


Η ειδική διαδροµή πολύ γρήγορη και απαιτητική στο σύνολό της. Επίπεδη και πολύ γρήγορη στα πρώτα 4 χλµ, γίνεται ανηφορική για τα επόµενα 3 χλµ. - µέχρι την είσοδο του χωριού Άγιος Ιωάννης. Η ειδική περνάει µέσα από τους πολύ στενούς δρόµους του χωριού (περίπου 500µ.) και στη συνέχεια γίνεται πάλι επίπεδη και γρήγορη. Τα τελευταία 5 χλµ. είναι κατηφορική µε συνεχείς φουρκέτες και πολύ τεχνική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του αγώνα

  • Λήξη Eγγραφών Συμμετοχής Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, 22.00 ώρα
  • Δημοσίευση πίνακα συμμετεχόντων Τρίτη 16 Ιουνίου 2015
  • Διοικητικός έλεγχος & Έλεγχος εξακρίβωσης αυτοκινήτων Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, 18.00-20.00 ώρα, Πλατεία Ελ.Βενιζέλου Κόρινθος
  • Eκκίνηση αγώνα Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 , 10.00 ώρα , Στο Σεχ της Ε.Δ Αγ.Ιωάννης
  • Tερματισμός Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, 15.30 ώρα, Στον Τερματισμό της Ειδικής
  • Απονομή Επάθλων Κυριακή 21 Ιουνίου ,17.00 ώρα, Πνευματικό Κέντρο Αθικίων

Eιδική Διαδρομή ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μήκος: 16.50 χλµ Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 10:00
Αφετηρία:

Από τον δρόµο της Επιδαύρου, στο ύψος των Λουτρών Ωραίας Ελένης και συγκεκριµένα στην πινακίδα προς Ντράσα – Άγιο Ιωάννη, στρίβετε δεξιά. Μετά από 2 χλµ. συναντάτε την διασταύρωση προς Γαλατάκι – Αθίκια , συνεχίζουμε ευθεία και στρίβουμε δεξιά αμέσως μετά τη γέφυρα με τα κίτρινα κάγκελα στην ταμπέλα προς οικισμό «Ντράσσας Γαλατακίου». Μετά το γήπεδο αριστερά στην οδό Αρτέμιδος, ακολουθούμε την οδό Ηβης και στο Τ στρίψτε δεξιά στην νέα άσφαλτο και στα 2,40 χιλ είναι η αφετηρία της ΕΔ Αγ.Ιωαννης .

Τερματισμός:
Από το δρόμο Κορίνθου – Άργους, 3,5 χλμ μετά το χωριό Σολομός στρίψτε αριστερά προς Αθίκια περνάτε από το κέντρο του χωρίου και συνεχίζεται μετά την εκκλησία , με κατεύθυνση προς Αγ. Ιωάννη στα 500μ είναι ο τερματισμός.


Πρόσβαση
Στο δρόµο της Επιδαύρου, µετά τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, συνεχίζοντας για περίπου 3.30 χλµ. συναντάτε την πινακίδα τέλους “Αλµυρή”. Στρίβετε δεξιά στην πινακίδα Αγ. Ιωάννης 15. Μετά από 2,8 χλµ συναντάτε την πινακίδα “ΡΗΤΟ”. Το περνάτε και µετά από 7 χλµ περίπου φτάνετε στο Σοφικό. Μηδενίζεται το χιλιοµετρητή σας μπροστά στην πινακίδα “ΔΗΜΟΣ ΣΟΛΙΓΕΙΑΣ - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ” και ακολουθείτε το Road book “Πρόσβαση 1”. (Στα 150μετρα δεξιά και στα 350 πάλι δεξιά για Αγγελόκαστρο στα 7,7χλμ μπαίνετε στο χωριό και στα 1,5χιλ στην λοξά δεξιά πάλι για Λίμνες (Πινακίδα) .Στα 3,6χιλ καμπή αριστερή μπαίνετε δεξιά στο χώμα για Αγ.Ιωαννη μετά από 4,2 χλμ ευθεία στην άσφαλτο και μετά από 1,6χλμ είσαστε στο 8,22 της Ειδικής .)
Μετά από 19.10 χλµ. φτάνετε στο 8.22 χλµ. της ειδικής.


Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι να βρεθείτε , πριν κλείσει η Ε.Δ.,στην πλατεία του χωριού Αγ. Ιωάννης ,όπου και η ταβέρνα του χωριού «Η ΠΛΑΤΕΙΑ» ,η φήµη της ξεπερνά τα όρια της περιοχής.Μπορείτε τρώγοντας να βλέπετε και τα αγωνιστικά να στρίβουν αριστερά σε «Τ», μπροστά ακριβώς από το σηµείο που θα βρίσκεστε.

Σχετικές ειδήσεις