ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Νέο Astra με υψηλή τεχνολογία σε προσιτή τιμή (photos)

Opel: Νέο Astra με υψηλή τεχνολογία σε προσιτή τιμή (photos)

Σύμφωνα με την Opel είναι το πιο αποδοτικό βενζινοκίνητο μοντέλο στην κατηγορία των hatchback μοντέλων. Εξοπλίζεται με τη νέα γενιά αθόρυβου diesel με κατανάλωση 3,4 λίτρα. Έχει επιτάχυνση βελτιωμένη κατά 32%. Προσφέρει προσιτές καινοτομίες όπως IntelliLux LED, Opel OnStar και εργονομικά καθίσματα.

Δημιουργία κορυφαίων τεχνολογιών και χαρακτηριστικών σε προσιτές τιμές: Αυτός ήταν ο φιλόδοξος στόχος της Opel για την εξέλιξη του νέου Astra. Σαν αποτέλεσμα, το νέο Opel Astra κάνει ένα πραγματικό άλμα: είναι ελαφρύ και ευέλικτο, το πιο αποδοτικό στην κατηγορία χάρη σε νέους high-tech κινητήρες, ενώ λανσάρει καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες στη δημοφιλή κατηγορία των συμπαγών, μέχρι πρότινος γνωστές από υψηλότερες κατηγορίες.

Στη βάση των κινητήρων του Astra συναντάμε ένα νέο, τρικύλινδρο 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo 105 ίππων, που κάνει το νέο αστέρι της Opel το καθαρότερο και οικονομικότερο μοντέλο στην κατηγορία του με κατανάλωση μόλις 4,2 lit / 100 km και εκπομπές 96 grams CO2 / km σε συνδυασμό με Start/Stop και κιβώτιο Easytronic 3.0. Από πλευράς diesel, τρεις εκδόσεις της νέας γενιάς του «αθόρυβου diesel» 1.6 CDTI προσφέρονται με 95 – 136 ίππους που, σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, καταναλώνουν κάτω από 4,0 lit καυσίμου.\

Το νέο Opel Astra λανσάρει το σύστημα φωτισμού full matrix LED στην κατηγορία των συμπαγών – μία τεχνολογία που μέχρι τώρα ήταν προνόμιο των πολυτελών μοντέλων. Η τιμή της είναι εντυπωσιακή – Η Opel προσφέρει το νέο, επαναστατικό, προσαρμοζόμενο σύστημα φώτων IntelliLux LED από 1.150 ευρώ (τιμή λιανικής συμπερ. ΦΠΑ στη Γερμανία), 100 ευρώ λιγότερο από το σύστημα BiXenon AFL+ της προηγουμένης γενιάς.

Το νέο Astra είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο που λανσάρεται με την premium υπηρεσία Opel OnStar. Η υπηρεσία προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας είναι ο ‘φύλακας άγγελος’ για τους κατόχους Astra 24/7, 365 ημέρες το χρόνο. Το σύστημα θα είναι στάνταρ στις ανώτερες εκδόσεις Astra Dynamic και INNOVATION και ο πρώτος χρόνος χρήσης θα παρέχεται δωρεάν. Η υπηρεσία OnStar θα λανσαριστεί στη χώρα μας το 2016.

Το νέο Astra ωφελείται επίσης από τη νέα γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment: το νέο R 4.0 IntelliLink διαθέτει οθόνη αφής 7-ιντσών και επιτρέπει εκτενή ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto - στάνταρ από το Enjoy. Η νέα γενιά εργονομικών καθισμάτων Opel, δοκιμασμένη και πιστοποιημένη από ανεξάρτητη ομάδα ειδικών της πλάτης του Γερμανικού οργανισμού AGR (Campaign for Healthy Backs), είναι ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό. Συνεχίζοντας την παράδοσή της να κάνει την πιο προηγμένη σχεδίαση καθισμάτων προσιτή σε ένα ευρύ κοινό, η Opel προσφέρει ένα εργονομικό κάθισμα οδηγού από 390 ευρώ.

Όταν οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Opel ξεκίνησαν την αποστολή τους για να συνεχίζουν την 80ετή παράδοση των Kadett και Astra στη κατηγορία των συμπαγών, κύριος στόχος τους ήταν να ανεβάσουν το νέο Astra στην κορυφή της κατηγορίας στον τομέα της απόδοσης. Κάθε εξάρτημα της δομής του αυτοκινήτου σχεδιάστηκε με γνώμονα το συμπαγή χαρακτήρα. Τα ελαφρά υλικά και οι διαδικασίες είχαν σαν αποτέλεσμα, κάθε νέο Astra να είναι από τουλάχιστον 120 kg μέχρι 200 kg ελαφρύτερο από την αντίστοιχη έκδοση της προηγούμενης γενιάς. Σε συνδυασμό με τη νέα τεχνολογία κινητήρων, τα μέτρα αυτά ωφελούν την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές CO2, αλλά παράλληλα χαρίζουν στο νέο Astra ένα δυναμικό ταμπεραμέντο: είναι πιο ευέλικτο, πιο ακριβές, στρίβει καλύτερα και προσφέρει μία πιο άμεση συνολική, οδηγική εμπειρία.

Σχετικές ειδήσεις