ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Καταλωνία: Η έκπληξη της Suzuki

MotoGP Grand Prix Καταλωνία: Η έκπληξη της Suzuki

Ο Aleix Espargaro πήρε την δεύτερη pole position στην καριέρα του και την πρώτη της Suzuki από το 2007. Δίπλα από τον Espargaro, ξεκινά τον αγώνα ο συναθλητής του Maverick Vinales και την πρώτη σειρά κλείνει ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha).

Το ένα - δύο για τη Suzuki ήρθε με την έλευση του νέου κινητήρα στην GSX-RR και με τον Aleix Espargaro (φωτογραφία) να έχει εξαιρετικό ρυθμό με το μεσαίο ελαστικό. Ο χρόνος του (1:40,546”) αποτελεί νέο ρεκόρ για την πίστα της Καταλωνίας. Το προηγούμενο το είχε ο Dani Pedrosa (1:40,893) από το 2013.

Από την τελευταία θέση της πρώτης σειράς εκκινεί ο Jorge Lorenzo, ο οποίος είχε τακτική τριών εξόδων στην πίστα. Όμως έκανε το λάθος στο γρήγορο γύρο του και έχασε 3/10 του δευτερολέπτου. Ο Ισπανός θα προσπαθήσει να πάρει τέσσερεις συνεχόμενες νίκες.

Ο Marc Marquez (Repsol Honda) ξεκινά τον αγώνα πρώτος από τη δεύτερη σειρά. Δίπλα του,είναι ο Andrea Dovizioso (Ducati ) και ο Dani Pedrosa (Repsol Honda).

Ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha) δεν είχε λύση για τα προβλήματα στις κατατακτήριες δοκιμές και έτσι ο θρύλος των MotoGP , για πέμπτη φορά σε εφτά αγώνες, θα αναγκαστεί να ξεκινήσει από την τρίτη σειρά του αγώνα.Οι Pol Espargaro και Cal Crutchlow, είχαν πτώσεις ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.

Ο αγώνας ξεκινά στις 15:00.

Σχετικές ειδήσεις