ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

24 Ώρες του Le Mans: Νίκη της Porsche 17 χρόνια μετά (photos)

24 Ώρες του Le Mans: Νίκη της Porsche 17 χρόνια μετά (photos)

Ο Nico Hulkenberg κερδίζει το Le Mans στη πρώτη συμμετοχή του στον 24ωρο αγώνα και η Porsche με τις Υβριδικές 919 έκανε το ένα – δύο και πέτυχε την 17η νίκη της.

Η Porsche 919 (με το νούμερο19 και οδηγούς τους Nico Hulkenberg / EarlBamber / Nick Tandy), μετά από 24 ώρες αγώνα, πέρασε την γραμμή τερματισμού πρώτη.Η «μάχη» για τη νίκη ήταν έντονη και κράτησε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα σε ένταση μέχρι την τελευταία του ώρα.

Ο νικητής και οδηγός της Force India (για την F1) Hulkenberg συνέβαλλε στη νίκη της ομάδας (τη 17ηστον κλασσικό μαραθώνιο), οδηγώντας για 395 γύρους. Η Porsche με τις ανανεωμένες 919 κυριάρχησαν πέτυχαν το ένα/ δύο με τους Mark Webber, Brendon Hartley και Timo Bernhard στη δεύτερη θέση .H Porsche κερδίζει τη17η νίκη της στο Le Mans 17 χρόνια μετά την τελευταία επιτυχία με την 911 GT1.

Τα Audi τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση και έτσι σταμάτησε μία κυριαρχεία πέντε ετών . Στο Podium (κεντρική φωτογραφία) ανέβηκαν οι νικητές του 2014, Fassler, Lotterer και Treluyer με το Audi R18 (νούμερο 7) με διαφορά δύο γύρων πίσω από τους νικητές. Η Audi κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες όσο κι αν προσπάθησε δεν κατάφερε να πιέσει το ρυθμό των Porsche. Στις τελευταίες ώρες του αγώνα μηχανικά προβλήματα κράτησαν τα R18 μακριά από τη μάχη της κορυφής.

Την πεντάδα έκλεισε το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας από την Στουτγκάρδη με τους Dumas, Jani, Lieb. Η Porsche με το νούμερο18 μπορεί να εκκίνησε από την pole position αλλά στον αγώνα είχε κακό ρυθμό και οι οδηγοί έκαναν λάθη τους κράτησαν μακριά από τη διεκδίκηση της νίκης. Τέλος στην έκτη θέση τερμάτισε το πρώτο Toyota οχτώ γύρους πίσω από τον πρώτο.

Στην κατηγορία LMP2 (LeMans Prototypes 2), νικήτρια είναι η KCMG Racing που κυριάρχησε τα 3/4 του αγώνα με τους Howson, Bradley, Lapierre οι οποίοι είχαν εξαιρετικό ρυθμό.

Στην LMGTE, (Pro επαγγελματίες οδηγοί) η επιτυχία ανήκει στην ομάδα της Corvette. Το αυτοκίνητο με το νούμερο 64 με οδηγούς τους Gavin, Milner, Taylor τερμάτισε μπροστά από τη Ferrari (νούμερο 71) των Rigon, Calado, Beretta, οι οποίοι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση μόλις την προτελευταία ώρα του αγώνα. Τρίτοι ήταν οι Bruni, Vilander, Fisichella (Ferrari). Το αυτοκίνητο αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων 2 ώρες πριν τον τερματισμό, ενώ ήταν πρώτοι. Οι μηχανικοί έλυσαν το πρόβλημα και τελικά ανέβηκαν στο podium.

Τέλος στην κατηγορία LMGTE (Am ερασιτέχνες οδηγοί) ήταν η Ferrari (με το νούμερο 72) των Shaytar, Bertolini, Basov οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στον τερματισμό. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Porsche των Dempsey, Long, Seefried και στην τρίτη θέση η Ferrari των Sweedler, Bell, Segal. Ο ηθοποιός Patrick Dempsey ανέβηκε με συγκίνηση στο podium αφού αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του(ως οδηγός αγώνων).

Σχετικές ειδήσεις