ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW Group: ConnectedDrive και αναζήτηση χώρων στάθμευσης (photos)

BMW Group: ConnectedDrive και αναζήτηση χώρων στάθμευσης (photos)

Το επόμενο βήμα εξέλιξης του Connected Navigation είναι η πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης στο δρόμο.

Η BMW ήταν από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που αντιλήφθηκαν τη σημασία της συνδεσιμότητας μεταξύ αυτοκινήτου, οδηγού και περιβάλλοντος, και με το BMW ConnectedDrive κατάφερε να γίνει ηγηθεί παγκοσμίως αυτού του τομέα.

Ταυτόχρονα, η εταιρία επεκτείνεται σαν πάροχος premium λύσεων μετακίνησης, με ευφυείς υπηρεσίες και εφαρμογές όπως ChargeNow, ParkNow και πλοήγηση πολλαπλών μέσων (intermodal navigation). Τώρα, με το ερευνητικό πρόγραμμα Dynamic Parking Prediction, το BMW Group παρουσιάζει μία λύση, η οποία στο μέλλον θα μπορεί να περιορίσει την αναζήτηση ελεύθερων χώρων στάθμευσης στο δρόμο, κυρίως στις πόλεις. Μαζί με την εταίρο της INRIX, - παγκοσμίως κορυφαία στις ευφυείς λύσεις μεταφοράς και τη συνδεσιμότητα αυτοκινήτων, η BMW παρουσίασε πρόσφατα ένα ερευνητικό πρωτότυπο αυτής της εφαρμογής στο TU-Automotive Detroit (πρώην Telematics Detroit - από τις μεγαλύτερες εκθέσεις συνδεσιμότητας αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο. Η επίδειξη του συστήματος έγινε σε ένα BMW i3.

Οι ευφυείς λύσεις της BMW έχουν κατ’ επανάληψη αποδείξει τα οφέλη των συνδεδεμένων οχημάτων. Μία σημαντική τέτοια λειτουργία ονομάζεται Connected Navigation. Σε αυτή, η κυκλοφοριακή ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο - RTTI Real -Time Traffic Information ήδη βοηθά τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά, και με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση τις καθημερινές οδηγικές προκλήσεις, παρέχοντάς τους ακριβείς, έγκαιρες προειδοποιήσεις για κυκλοφοριακές ανασχέσεις και καθυστερήσεις και προτείνοντάς τους εναλλακτικές διαδρομές. Τώρα, το νέο Dynamic Parking Prediction – προς το παρόν σε πειραματικό στάδιο - μπορεί να προβλέπει τη διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τους στόλους οχημάτων. Έτσι, η εφαρμογή μπορεί να περιορίσει την αναζήτηση ελεύθερων χώρων στάθμευσης στο δρόμο, και να μειώσει αποτελεσματικά τον επακόλουθο συνωστισμό της κυκλοφορίας.

Με το στόλο οχημάτων του DriveNow το BMW Group συλλέγει και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Αυτή η υπηρεσία πληροφοριών χώρων στάθμευσης θα μπορούσε να περάσει και σε όλα τα οχήματα του στόλου ‘car-sharing’ στο άμεσο μέλλον.

Συνεργασία BMW και INRIX στην εξέλιξη ενός συστήματος κατάλληλου για μοντέλα παραγωγής. Η BMW παρουσίασε ένα ερευνητικό πρωτότυπο αυτής της εφαρμογής προληπτικής στάθμευσης στο δρόμο σε μία από τις παγκοσμίως κορυφαίες εκθέσεις συνδεδεμένου αυτοκινήτου στο TU-Automotive Detroit. Επίδειξη του νέου συστήματος έγινε σε ένα BMW i3 στο περίπτερο της INRIX. Η INRIX και η BMW θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βελτιώσουν περαιτέρω το ερευνητικό πρωτότυπο ώστε να χρησιμοποιηθεί σε οχήματα παραγωγής.

"Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από πελάτες που μένουν σε μεγάλες πόλεις για ένα σύστημα το οποίο να μπορεί να προβλέπει τη διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης στο δρόμο. Μέσα από τη συνεργασία του με την INRIX, το BMW Group στοχεύει να παραμείνει σημείο αναφοράς στις αστικές μετακινήσεις του μέλλοντος. Ξεκινάμε από μία εξαιρετική βάση, αφού τα περισσότερα από τα οχήματά μας είναι ήδη εφοδιασμένα με τεχνολογία συνδεσιμότητας από το εργοστάσιο” σχολιάζει ο Martin Hauschild, Επικεφαλής στους τομείς Τεχνολογίας & Διαχείρισης της Κυκλοφορίας (Traffic Technology & Traffic Management) στο BMW Group.

Σχετικές ειδήσεις