ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

European Junior Cup Misano: Συνέχεια χωρίς πίεση για τους Αφους Καρακώστα

European Junior Cup Misano: Συνέχεια χωρίς πίεση για τους Αφους Καρακώστα

Οι εξετάσεις τελείωσαν και η πίεση για τους αδερφούς Καρακώστα είναι μικρότερη, αφού τώρα συγκεντρώνονται στη συνέχεια του Κυπέλλου Junior.

Το ταξίδι του Νίκου και του Δημήτρη για τον αγώνα στην πίστα Misano ξεκίνησε νωρίς με σκοπό να μπορέσουν να περπατήσουν στην διαδρομή και να είναι ξεκούραστοι.

Μαζί τους έχουν τον Λευτέρη Πίππο, πρωταθλητή ταχύτητας και trial και προπονητή των παιδιών, και τον Δημήτρη Γουσιόπουλο για τεχνική υποστήριξη στον Γιώργο Καρακώστα. Με την άφιξή τους στη πίστα ο Michael Hill, επίσημος εκφωνητής της Dorna για το WSBK ανέβασε στο stage τον Δημήτρη και τον Νίκο. Τους παρουσίασε στους παρευρισκόμενους θεατές που χειροκρότησαν τα δύο αδέρφια για την προσπάθεια τους στο European Junior Cup λέγοντας ότι πρώτη φορά βλέπουν Έλληνες στη διοργάνωση. Τους πήρε συνέντευξη και τους ρώτησε πως νοιώθουν που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον. Μετά ζήτησε από την μητέρα τους, Κωσταντίνα, να ανέβει στο stage. Την ρώτησε αν φοβάται που αγωνίζονται και τα δυο της παιδιά και την παρομοίασε με την μητέρα των Marquez. Η Κωνσταντίνα του είπε ότι αν και έχει συνηθίσει την αγωνία γιατί έτρεχε και ο Γιώργος, το χτυποκάρδι είναι μεγαλύτερο και διπλό τώρα.

Φτάνοντας στην τέντα του European Junior Cup μαζεύτηκαν οι οδηγοί για να περπατήσουν την πίστα υπό τις οδηγίες του Kyle Smith, αναβάτη της Supersport. Ο Νίκος και ο Δημήτρης προσεχτικά άκουγαν τις συμβουλές του και του έκαναν ερωτήσεις.

Όταν ήρθε η ώρα να φύγουν από την πίστα έδωσαν στον Michael Hill αυτόγραφο από την αγαπημένη του τραγουδίστρια 'Ελενα Παπαρίζου.

Λίγο πριν την ενημέρωση των οδηγών και των μηχανικών, σημαντική ήταν η συμβολή του Guiseppe Andreani, ο οποίος βοήθησε στην προσαρμογή των δύο μοτοσυκλετών στο Misano. Οι επισημάνσεις του ήταν πολύ σημαντικές και βοήθησαν στην καλύτερη προετοιμασία των μοτοσυκλετών.

Τα δύο αδέρφια μαζί με τον Λευτέρη Πίππο παρακολούθησαν τα δοκιμαστικά των άλλων κατηγοριών και ο Λευτέρης τους συμβούλεψε και τους εξήγησε πως πρέπει να κινηθούν.

Στο ελεύθερο 20λεπτο που έγινε με υψηλή θερμοκρασία ο Νίκος έκανε 22 χρόνο δείχνοντας να μην τον έχει επηρεάσει η μη συμμετοχή του λόγω Πανελληνίων εξετάσεων στον προηγούμενο αγώνα. Προσαρμόστηκε αμέσως και έκανε πολύ καλό γυρολόγιο. Ο Δημήτρης έκανε 25ο χρόνο έχοντας ενόχληση στο πόδι του από τραυματισμό που είχε την προηγούμενη εβδομάδα κάνοντας προπόνηση downhill.


Μόλις τελείωσε το session πραγματοποιήθηκε φωτογράφιση όλων των αναβατών.
Μετά είχαν ενημέρωση από τον Kyle Smith που τους έδειξε σε πίνακα τις στροφές της πίστας και τι πρέπει να προσέχουν σε κάθε μια. Τα δυο αδέρφια του έκαναν ερωτήσεις και μετά κάθισαν με τον Troy Bezuidenhout και μελέτησαν τις σημειώσεις τους.

Στα πρώτα χρονομετρημένα. Ο Νίκος και ο Δημήτρης ήταν από τους πρώτους οδηγούς που μπήκαν στη πίστα και έπιασαν γρήγορα ρυθμό. Με τις πρώτες σταγόνες βροχής να κάνουν την εμφάνισή τους στα μισά του session οι κριτές της πίστας έδειξαν στους αναβάτες λευκή σημαία. Είχε προηγηθεί ενημέρωση ότι αν ξεκινήσει βροχή να προσέξουν όλοι γιατί η πίστα του Misano είναι δύσκολη με βροχή. Η πρόταση της διοργάνωσης ήταν να μη ρισκάρουν γιατί οι χρόνοι δε θα κατέβουν αν βρέξει και η πρόγνωση για το δεύτερο χρονομετρημένο κομμάτι είναι ότι θα γίνει σε στεγνή πίστα.

Ο Δημήτρης έκανε 23ο χρόνο βελτιωμένος κατά 2 δευτερόλεπτα και ο Νίκος έκανε 25ο χρόνο.

Σχετικές ειδήσεις