ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ducati: 800 podium στα Superbikes

Ducati: 800 podium στα Superbikes

Υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, με το όνομα Ducati. Ένα από αυτά είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike όπου η Scuderia έχει καταγράψει έναν εντυπωσιακό αριθμό των επιτυχιών. Τελευταία ο τερματισμός στο podium του Chaz Davies στο Misano, που ανέβασε τον αριθμό των τερματισμών στους 800.

Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος το 1988 στο Donington Park, οι μοτοσυκλέτες της Ducati στα Superbikes ξεχώριζαν για τα εξαιρετικά τους αποτελέσματα. Μάλιστα δεν υπάρχει ούτε μία χρονιά στην ιστορία του πρωταθλήματος SBK, κατά την οποία η Ducati δεν έφθασε στο podium σε Τουλάχιστον ένα από αγώνες της σεζόν.

Για να αναφέρουμε όλους τους αναβάτες, που πέτυχαν τις επιτυχίες θα χρειαζόμασταν ένα έξτρα site αφού μαζί με τις πρωτιές της εργοστασιακής ομάδας πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις ιδιωτικές συμμετοχές.

Από την πρώτη κιόλας 851 Superbike που έφτασε στο ψηλότερο σκαλί του podium στο Donington Park του 1988, ως την Panigale R του Chaz Davies στο Misano, τα δίκυκλα Ducati που έχουν σκοράρει τερματισμούς στις τρεις πρώτες θέσεις, γράφοντας την ιστορία του πρωταθλήματος Superbike. Τα ονόματά τους: 888, 916, 996, 998, 999, 1098.

Οι 800 τερματισμοί στο podium είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Ducati που, όπως πάντα, κοιτάζει μπροστά για να διατηρήσει και, πάνω απ 'όλα, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μοτοσυκλετών, οι οποίες τα τελευταία 27 χρόνια, υπήρξαν πρωτοπόροι σε πίστες σε όλο τον κόσμο.


Σήμα κατατεθέν ο δικύλινδρος κινητήρας με το σύστημα Desmo, οποίος θα την... οδηγήσει στο επόμενο ορόσημο. Άραγε θα είναι το 1000ο ή το 1299ο podium;

Σχετικές ειδήσεις