ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volvo: Ξεπερνούν τις 36.000 οι παραγγελίες του XC90

Volvo: Ξεπερνούν τις 36.000 οι παραγγελίες του XC90

Η Volvo Cars έχει εισάγει τρίτη βάρδια εργασίας στο εργοστάσιο της Τορσλάντα στη Σουηδία προκειμένου να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση για το Νέο XC90.

Η ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως για το Νέο Volvo XC90, οδήγησε τους υπεύθυνους της Volvo Cars να εισάγουν μία επιπλέον βάρδια εργασίας στο εργοστάσιο της Τορσλάντα, προάστιο του Γκέτεμποργκ, όπου κατασκευάζεται το μοντέλο. Η τρίτη βάρδια κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να καλυφθούν οι περισσότερες από 36.000 παραγγελίες που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η σουηδική μάρκα για το Νέο XC90.

Αρχικά, με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις η Volvo Cars υπολόγιζε ότι η μεγάλη αποδοχή που γνώρισε το Νέο XC90 πριν ακόμα λανσαριστεί, θα απαιτούσε επιπλέον προσωπικό περίπου 1.300 ατόμων. Στην πορεία, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε σχεδόν 1.500, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να κριθούν ακόμα περισσότεροι ως απαραίτητοι. Εκτός από το νέο προσωπικό της Volvo Cars, η προσθήκη της τρίτης βάρδιας δημιούργησε επιπλέον νέες θέσεις εργασίας σε «δορυφορικές» επιχειρήσεις, όπως προμηθευτών και άλλων συνεργατών, όχι μόνο στο Γκέτεμποργκ αλλά στην ευρύτερη Δυτική Σουηδία. Μετά την τελευταία επέκταση, η Volvo Cars απασχολεί συνολικά περίπου 17.300 άτομα στη Σουηδία, με 13.500 μόνο στο Γκέτεμποργκ, ενώ 4.800 από αυτούς εργάζονται στο εργοστάσιο της Τορσλάντα.

Το εργοστάσιο της Τορσλάντα θα παράγει αρκετά από τα νέα μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα SPA, κάτι που σημαίνει μια μακροπρόθεσμη ανάγκη επέκτασης της παραγωγής. Αυτή τη στιγμή στην Τορσλάντα κατασκευάζονται τα μοντέλα Volvo S60, S80, V60, V70, XC70 και XC90.