ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Η Junior Team Θέτει Φιλόδοξους Στόχους για την Άσφαλτο του Βελγίου

Opel: Η Junior Team Θέτει Φιλόδοξους Στόχους για την Άσφαλτο του Βελγίου

Με το Kenotek Ypres Rallye ξεκινά το 2ο μισό της σεζόν του ERC Junior της FIA. Ο Emil Bergkvist θα υπερασπιστεί την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα στο Ypres. Ο Marijan Griebel βασίζεται στις δικές του και στις εξαιρετικές ικανότητες του Opel ADAM R2 στην άσφαλτο.

Από τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές των Αζορών η δράση μεταφέρεται στην άσφαλτο της Δυτικής Φλάνδρας – το Kenotek Ypres Rallye σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου μισού της σεζόν του πρωταθλήματος ERC Junior της FIA.

Η ADAC Opel Rallye Junior Team έχει υψηλές φιλοδοξίες γι’ αυτή την αποφασιστική φάση του ισχυρότερου πρωταθλήματος junior στην Ευρώπη. Ο Σουηδός Emil Bergkvist (21, από το Torsaker) είναι πρώτος αυτή τη στιγμή στην κατάταξη του ERC Junior με το Opel ADAM R2 του, μετά από δύο νίκες τους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν. Ο Γερμανός team-mate του Marijan Griebel (26, από το Hahnweiler) δεν έχει σταθεί τόσο τυχερός μέχρι τώρα, αφού απέτυχε να τερματίσει για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν στην τελευταία του εμφάνιση στις Αζόρες. Ωστόσο, χάρη στο σύστημα βαθμολογίας, εξακολουθεί να έχει όλες τις ευκαιρίες για να ανέβει στην κατάταξη. Μόνο τέσσερις από τους έξι αγώνες του Πρωταθλήματος ERC Junior της FIA προσμετρώνται στη συνολική βαθμολογία.

Οι οδηγοί της ADAC Opel Rallye Junior Team έχουν επιδείξει τις ικανότητές τους στην άσφαλτο σε πολυάριθμες περιπτώσεις στο παρελθόν, πιο πρόσφατα φέρνοντας ένα τερματισμό 1-2 στο Rallye Ireland και στο Rallye Wervik στο Βέλγιο, σε αγώνες τους οποίους τόσο ο Bergkvist όσο και ο Griebel χρησιμοποίησαν για προετοιμασία στο Ypres Rallye.

Δύο ADAM R2 ιδιωτικής συμμετοχής θα τρέξουν επίσης στο Ypres: ο Julius Tannert με συνοδηγό την Jennifer Thielen από το Λουξεμβούργο και ο Πολωνός Aleks Zawada με τη Γαλλίδα συνοδηγό του Cathy Derousseaux τρέχουν με τα χρώματα της Opel.

Σχετικές ειδήσεις