ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τέλη κυκλοφορίας: Διαγραφή τελών για ιδιοκτήτες Ι.Χ που δεν είναι οι φυσικοί κάτοχοι

Τέλη κυκλοφορίας: Διαγραφή τελών για ιδιοκτήτες Ι.Χ που δεν είναι οι φυσικοί κάτοχοι

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να διαγράψει τα τέλη κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, η διαγραφή θα ισχύσει για αυτούς οι οποίοι δεν ήταν φυσικοί κάτοχοι των οχημάτων, λόγω της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασής τους από τις αρμόδιες περιφερειακές Υπηρεσίες Μεταφορών.

Η Γενική Γραμματέας, μετά από συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, έδωσε οδηγίες στις αρμόδιες Υπηρεσίες, σύμφωνα με τις οποίες: Τα επιβατικά αυτοκίνητα οχήματα που καταχωρούνται στην Εθνική Βάση Δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας ως «Απολεσθέντα, ανευρεθέντα, κλεμμένα αντικείμενα» με δήλωση μη μεταβίβασης οχήματος και μετά από σχετική βεβαίωση που θα εκδίδεται από την Τροχαία και την οποία θα πρέπει να την προσκομίζεται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. μαζί με αίτηση. Τα οχήματα τίθενται σε αναγκαστική ακινησία από την ημερομηνία συντέλεσης του συμβάντος όπως αυτή προκύπτει από την ανωτέρω βεβαίωση.

Η θέση του οχήματος σε αναγκαστική ακινησία συνεπάγεται και τη διαγραφή των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας από την ημερομηνία που προκύπτει από τη βεβαίωση της Αστυνομίας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων