ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Αποφασιστική στιγμή για την ADAC Rallye Junior Team

Opel: Αποφασιστική στιγμή για την ADAC Rallye Junior Team

Ο Emil Bergkvist μπορεί να διασφαλίσει τον τίτλο του ERC Junior με το Opel ADAM R2 στο χωμάτινο ράλλυ στον προτελευταίο αγώνα στην Εσθονία.

Η ADAC Opel Rallye Junior Team ετοιμάζεται για την μεγάλη περιπέτεια του auto24 Rally Estonia, 17 – 19 Ιουλίου. Ο αγώνας που θα διεξαχθεί στο Tartu, περίπου 180 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της Εσθονίας Ταλίν, είναι ένα από τα ταχύτερα χωμάτινα ράλλυ στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής του FIA ERC Junior Emil Bergkvist (21, από το Torsaker) και ο συνοδηγός του Joakim Sjöberg (29, από Osmo) ανυπομονούν. «Οι γρήγοροι χωμάτινοι δρόμοι της Εσθονίας θα προσφέρουν άφθονη οδηγική απόλαυση! Είμαι σίγουρος ότι θα ταιριάζουν άριστα στο οδηγικό στυλ μου. Το ADAM R2 έχει αποδείξει την ανταγωνιστικότητά του σε αυτό το είδος επιφάνειας, πιστεύω λοιπόν ότι έχω πιθανότητες για μία θέση στο podium» δήλωσε ο Bergkvist.

Μία διασφάλιση του τίτλου του Πρωταθλήματος ERC Junior νωρίτερα δεν αποτελεί πρωταρχικό σκοπό, αλλά είναι μία πιθανότητα, καθώς μόνο τα καλύτερα τέσσερα από τα έξι αποτελέσματα μετράνε. Για κάθε γύρο, οι καλύτεροι δέκα οδηγοί κερδίζουν βαθμούς σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης της F1 της FIA.

Επιπλέον, μέχρι επτά βαθμοί επιβράβευσης μπορούν να δοθούν για κάθε σκέλος. Ένας οδηγός μπορεί να κερδίσει μάξιμουμ 39 βαθμούς ανά γύρο του ERC Junior – κάτι που ο Bergkvist ήδη κατάφερε να κάνει στη Λετονία και την Ιρλανδία. Παρόλα αυτά, ο Σουηδός – ο μοναδικός οδηγός που μπορούσε να κατακτήσει νωρίτερα τον τίτλο στην Εσθονία – αρνείται να μπει σε αυτές τις σκέψεις . «Γνωρίζω ότι ο τίτλος μπορεί να κριθεί στην Εσθονία. Αλλά δεν σπαταλάω χρόνο για να το σκέφτομαι. Ο συναγωνισμός στο FIA ERC Junior είναι πολύ σκληρός και δεν αφήνει περιθώρια να σκέφτεσαι τίποτα περισσότερο από την επόμενη ειδική διαδρομή – και στο τέλος υπολογίζεις τους συνολικούς βαθμούς που έχεις κερδίσει».

Οι συμμετέχοντες στο auto24 Rally Estonia θα καλύψουν μία απόσταση 656,38 χλμ, που περιλαμβάνει 16 ειδικές διαδρομές με 204.86 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Το πρώτο σκέλος ξεκινά την Παρασκευή (17 Ιουλίου) στις 20:00 τοπική ώρα με την City Stage στο Tartu. Το υπόλοιπο πρώτο σκέλος με εννέα ακόμα ειδικές διαδρομές θα διεξαχθεί το Σάββατο, 8:52 - 19:52 τοπική ώρα. Το δεύτερο σκέλος με έξι ειδικές διαδρομές ξεκινά την Κυριακή στις 7:30 και οι πρώτοι αναμένεται να διασχίσουν τη γραμμή τερματισμού στο Tartu από τις 16:00 τοπική ώρα. Το Eurosport θα μεταδίδει καθημερινά ρεπορτάζ καλύπτοντας το auto24 Rally Estonia. Η Opel προσφέρει ζωντανή χρονομέτρηση στον ιστότοπο www.opel-motorsport.com.

Σχετικές ειδήσεις