ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ι.Ο.ΑΣ: Ταξίδι στην Ιαπωνία για την Παγκόσμια Συνάντηση Προσκόπων

Ι.Ο.ΑΣ: Ταξίδι στην Ιαπωνία για την Παγκόσμια Συνάντηση Προσκόπων

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ταξιδεύει στην Ιαπωνία για τη διοργάνωση «23rd World Scout Jamboree 2015» (WSJ) ως εταίρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσκοπικής Κίνησης (WOSM), υπό την Αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα από τις 28 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου στην περιοχή Yamaguchi. Η Ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από επίλεκτους εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Προσκόπων της Ιρλανδίας και της Πολωνίας, θα υλοποιήσει τα εργαστήρια για την Οδική Ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα θα διεξάγει έρευνα για τις αντιλήψεις και τη συμπεριφορά των νέων στο δρόμο καθώς το ζήτημα των τροχαίων κοστίζει τις ζωές 1,24 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης δράσης του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», σε προηγούμενες συναντήσεις νέων στη Σουηδία το 2011 (22nd World Scout Jamboree) και στον Καναδά το 2013 (14th Canadian MOOT), το Ινστιτούτο θα υλοποιήσει τα εργαστήρια βιωματικής επιμόρφωσης του 23ου WSJ, που θα φιλοξενήσει πάνω από 35.000 Προσκόπους και Βαθμοφόρους, ηλικίας 18-25 ετών από 164 χώρες.
Η εν λόγω διοργάνωση έχει θέμα “a Spirit of Unity” και συμπεριλαμβάνει έννοιες όπως ενότητα, αρμονία, συνεργασία, φιλία και ειρήνη.

Η συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας του «Scouting for Global Road Safety» στο Παγκόσμιο Jamboree της Ιαπωνίας, αποδεικνύει τις δυνατότητες που υπάρχουν στο να βελτιωθεί η ασφαλής μετακίνηση των νέων μέσα από την άμεση ενημέρωσή και συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια. Το Ινστιτούτο, που αποτελεί Συμβουλευτικό Όργανο του ΟΗΕ στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC) για θέματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων, μέσα από τη δράση του αυτή ανοίγει ένα παράθυρο στην Οδική Ασφάλεια αγκαλιάζοντας τους νέους του κόσμου για μια καλύτερη ζωή χωρίς θανάτους και τραυματισμούς στο δρόμο.

Ρoή Ειδήσεων