ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Ο Fernando Alonso έχει γενέθλια και εξομολογείται (photos)

F1: Ο Fernando Alonso έχει γενέθλια και εξομολογείται (photos)

Στα 34 χρόνια του ο Alonso αντιμετωπίζει το παρελθόν και το παρόν της καριέρας του στη Formula 1 και αποσαφηνίζει τη σχέση του με τη Ferrari στα πέντε χρόνια που πέρασε στο Maranello. Δείτε μερικές σκέψεις του όπως τις μοιράστηκε με τον Marco Franzelli του Rai Sport.

Ο Mario Franzelli είναι ένας από τους δημοσιογράφους της Formula 1. Κινείται, ακολουθεί και ζει μαζί με τις ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τους Managers, τους μηχανικούς και τους οδηγούς για το λόγο αυτό τον αποκαλούν Insider. Ο Franzeli μίλησε ανήμερα των γενεθλίων του με τον Fernando Alonso αναφέροντας στον διπλό Παγκόσμιο Πρωταθλητή τις λέξεις: Ferrari, Ευγνωμοσύνη, Schumacher και Bianchi, Formula 1 και Νίκη.

Ferrari: « Τα πέντε χρόνια μου εκεί ήταν από τα καλύτερα της ζωής μου. Όσοι προσπαθούν να τα πουλήσουν ως εφιάλτη κάνουν λάθος. Τρεις φορές στη δεύτερη θέση, 11 νίκες, 44 παρουσίες στο podium. Θα είναι δύσκολο να επαναληφθούν τα πέντε αυτά χρόνια στο μέλλον».

Ευγνωμοσύνη: Είμαι ευγνώμων στον (Domenicali,. Ένας πολύ ωραίος άνθρωπος, μια μεγάλη καρδιά, ήθελε τη Ferrari στην κορυφή, αλλά το αυτοκίνητο δεν είναι ανταγωνιστικό και πλήρωσε πολύ υψηλό τίμημα».

Schumacher και Bianchi: «Ο Michael Schumacher και ο Jules, είναι και ήταν σύντροφοί μας ήταν στο grid μαζί μας. Το τι συνέβη σε κάνει να δεις τι μπορεί να συμβεί αύριο, είτε είσαι στο αυτοκίνητο είτε είσαι εκτός από αυτό».

Formula 1: «Δεν μου αρέσει σίγουρα, ναι είμαι οκτώ δευτερόλεπτα πιο αργός από ό, τι την περίοδο 2004-2005. Όταν ένας οδηγός κινείται στην πίστα έξι ή οκτώ δευτερόλεπτα πιο αργά, φαίνεται σαν να είναι σε άλλη κατηγορία. Θέλουμε δυνατούς οδηγούς πιο γρήγορα αυτοκίνητα, πιο δυνατά με θόρυβο, φαρδύτερα ελαστικά. Τώρα η Formula 1 είναι λίγο «ελαφριά / light. Τι θα άλλαζα άμεσα; Τον Ήχο».

Νίκη: «Μου λείπει, για ένα αθλητή είναι σχεδόν σαν ναρκωτικό. Μόλις το δοκιμάσεις, θέλεις περισσότερο».

Σχετικές ειδήσεις