ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασσικό Αυτοκίνητο: Σε Έλληνα συλλέκτη πωλήθηκαν οι Mercedes της Κάλλας (photos)

Κλασσικό Αυτοκίνητο: Σε Έλληνα συλλέκτη πωλήθηκαν οι Mercedes της Κάλλας (photos)

Σε νεαρό Έλληνα συλλέκτη, που θέλει να μείνει ανώνυμος, πωλήθηκαν οι δύο Mercedes 600, οι οποίες ανήκαν στην Μαρία Κάλλας. Ο νέος ιδιοκτήτης έδωσε 225.000 ευρώ και για τα δύο οχήματα.

Τα αυτοκίνητα βγήκαν σε δημοπρασία από τον οίκο Artcurial της Classic και Racing Cars στο Hotel Hermitage στη γαλλική Ριβιέρα. Οι δύο Mercedes-Benz της Prima Donna Μαρία Κάλλας πωλήθηκαν 25.000 ευρώ παραπάνω από τις εκτιμώμενες τιμές.

Η θρυλική τραγουδίστρια της όπερας Μαρία Κάλλας (1923-1977), χρησιμοποιούσε σοφέρ για τη μετακίνησή της με τις Mercedes-Benz 600 κάθε φορά που πραγματοποιούσε εμφανίσεις σε όπερες σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη.


Τα αυτοκίνητα ήταν εμφανισιακά ίδια και είχαν προδιαγραφές Αμερικής. Η μοναδική διαφορά τους ήταν στο εσωτερικό όπου το ένα είχε εσωτερικό από βελούδο και το άλλο από δέρμα. Μετά από αίτημα της Κάλλας το ένα από τα δύο αυτοκίνητα είχε τα χειριστήρια του ραδιοφώνου στο πίσω μέρος. Λέγεται πως ζήτησε αυτή τη διαφοροποίηση για να μην (έστω και από τυχαία επιλογή) ακούσει κάποια ερμηνεία της. «Μισώ πραγματικά να ακούω τον εαυτό μου. Την πρώτη φορά που το έκανα, φώναζα, πως ήθελα να εγκαταλείψω το τραγούδι» είχε πει σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις της.


Τα δύο αυτοκίνητα αγοράστηκαν από την τραγουδίστρια το 1967, για να κάνει τα ταξίδια της στις Ευρωπαϊκές όπερες περισσότερο άνετα. Η αγορά έγινε αμέσως μετά το διαζύγιο και την αποκήρυξη της ιθαγένειας της από τις ΗΠΑ, η οποία βοήθησε στα οικονομικά της, δεδομένου ότι δεν χρειαζόταν πλέον να πληρώνει φόρους επί του εισοδήματος της.


Οι λιμουζίνες Mercedes-Benz ήταν μέρος μιας συλλογής από 11 οχήματα από το κτήμα ενός φίλου της οικογένειας Κάλλας.

«Αυτό το βράδυ, οι προσφορές ταίριαζαν με την κλίμακα και το τεράστιο ταλέντο της Prima Donna» δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της δημοπρασίας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Artcurial Matthieu Lamoure.

Σχετικές ειδήσεις