ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασσικό Αυτοκίνητο: Ferrari 365 GTB / 4 Daytona ένας ξαφνικός έρωτας (photos)

Κλασσικό Αυτοκίνητο: Ferrari 365 GTB / 4 Daytona ένας ξαφνικός έρωτας (photos)

Λένε πως τα barn finds (αυτοκίνητα ξεχασμένα, που εμφανίζονται τυχαία) γίνονται όλο και πιο σπάνια. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ακόμη αρκετά, που περιμένουν σε γκαράζ ξενοδοχείων, παλαιούς χώρους στάθμευσης ή πάρκινγκ πολυκατοικιών, όπως αυτή η Ferrari.

Barn Find (το εύρημα του αχυρώνα) γιατί εκεί συνήθως εγκατέλειπαν τα παλαιά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ ή την Αγγλία. Βέβαια οι... αχυρώνες έγιναν αποθήκες, γκαράζ, χώροι στάθμευσης. Όμως εμάς συνεχίζει να μας μαγεύει το εύρημα. Από ένα Fiat 500 ως μία Ferrari. Η ιστορία αυτής της 365 GTB / 4 Daytona ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1971, όταν ο Patrick, ένας Καναδός επιχειρηματίας, επιστρέφοντας από τις διακοπές πηγαίνει να επισκεφθεί την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου στο περίπτερο της Ferrari, βλέπει την Daytona.

Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και ο Patrick, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο, έτρεξε στο Maranello για να αγοράσει την δική του 365 GTB / 4 Daytona. Την παρήγγειλε στο χρώμα Ruby Red και το εσωτερικό με δερμάτινη διχρωμία μαύρο και κόκκινο. Μετά από τρεις μήνες, το αυτοκίνητο έτοιμο και ο Patrick πετάει πίσω στην Ιταλία για να παραλάβει την Daytona και να ζήσει τον φλογερό ερωτά του μαζί της. Για ένα μήνα παραμένει στην Ευρώπη, απολαμβάνοντας την οδήγηση του νέου αυτοκινήτου. Στη συνέχεια την παίρνει μαζί του στις ΗΠΑ με το πλοίο βασίλισσα Ελισάβετ Β’ από τη Μασσαλία.

Ο Patrick οδηγεί τη Daytona, που εναλλάσσεται με άλλα αυτοκίνητα, για 18 χρόνια, γράφοντας 90.000 χιλιόμετρα. Το 1989, ο πατέρας του πέθανε και έπρεπε να φύγει για την Ασία, όπου η οικογένεια είχε μια επιχείρηση και, ως εκ τούτου αποφάσισε να βάλει τη Ferrari για... ύπνο στο γκαράζ της πολυκατοικίας του.

Το αυτοκίνητο ήταν πάνω σε ξύλινες πλάκες και σκεπασμένο με κουκούλα. Ο Patrick επιστρέφει έξι χρόνια μετά και τώρα πια... συζεί με με μία Mercedes 280 SL. Ο χρόνος περνά και ο Patrick (τώρα 77 ετών) θέλοντας να πουλήσει το διαμέρισμά του θυμάται και την Daytona. Έτσι βρέθηκε σε ένα σταυροδρόμι: Να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων για να «ξυπνήσει» τη Ferrari ή να την πουλήσει. Επέλεξε το δεύτερο.

Σχετικές ειδήσεις