ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix: Η Renault σταματά τη συνεργασία με την Red Bull

F1 Grand Prix: Η Renault σταματά τη συνεργασία με την Red Bull

Η χρονιά του 2016 θα είναι η τελευταία στη συνεργασία των Γάλλων της Renault με την Red Bull Racing και την Toro Rosso.

Η σχέση Renault-RBR «έσπασε» το 2014 όταν οι Γάλλοι απέτυχαν να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό κινητήρα στις δύο ομάδες. Η κατάσταση επιδεινώθηκε φέτος με τους Αυστριακούς να χάνουν βαθμούς και χρήματα.

Από την άλλη πλευρά η Renault εδώ και αρκετούς μήνες εξετάζει δύο επιλογές: Να εγκαταλείψει τα Grand Prix ή να μείνει ως κανονική ομάδα και όχι ως προμηθευτής κινητήρων.


Ως τώρα όλα δείχνουν ότι είναι πιο κοντά στην δεύτερη επιλογή με την εξαγορά της Lotus η οποία θα μετονομαστεί το 2017. Τον τελευταίο καιρό πραγματοποιούνται συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών αλλά σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Renault, Cyril Abiteboul, δεν έχουν παρθεί αποφάσεις.

«Έχουμε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2016 και σκοπεύουμε το τιμήσουμε. Οι λύσεις τις οποίες εξετάζουμε είναι για το 2017 κι όχι για το 2016. Ωστόσο το 2016 θα είναι μια μεταβατική χρονιά και το 2017 θα αρχίσουμε να εξελίσσουμε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στους κινητήρες αλλά πλέον επιθυμούμε περισσότερο την επιστροφή μας στην F1» δήλωσε ο Abiteboul.

Στόχος της Renault είναι οι πρώτες θέσεις ώστε να αποκτήσει αίγλη αλλά και να να έχει μεγαλύτερα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Σχετικές ειδήσεις