ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Indianapolis: Marquez επί τρία (photos)

MotoGP Grand Prix Indianapolis: Marquez επί τρία (photos)

Ο Marc Marquez έκανε τρεις τις pole positions του στην πίστα της Indianapolis και πέντε για αυτή τη σεζόν. Ο συναθλητής του στην Repsol Honda Dani Pedrosa ολοκλήρωσε το 1-2 για την ομάδα.

Ο Marc Marquez συνέχισε την κυριαρχία του στο ιστορικό Indianapolis Motor Speedway. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014 έχει την κυριότητα των δύο τελευταίων αγώνων στην πίστα ξεκινώντας από την pole position. Αυτό φαίνεται να μπορεί να κάνει και φέτος αφού στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν ο μόνος αναβάτης, που «έσπασε το φράγμα του 1:32” στο Q2. Η ημέρα έκλεισε ακόμα καλύτερα για τη Repsol Honda, με τον Dani Pedrosa, (+ 0,171”) να πετυχαίνει τον δεύτερο χρόνο και να εξασφαλίζει το 1-2 στην εκκίνηση του αγώνα (20:30 ώρα Ελλάδας).

Ο Marquez «γύριζε» σταθερά στο 1:31,884”. Όσο και αν προσπαθούσαν, οι υπόλοιποι αναβάτες δεν είχαν τρόπο να φτάσουν το ρυθμό του Ισπανού. Στο τέλος ήταν μόνο ο Pedrosa ο οποίος κατάφερε να μειώσει τη διαφορά σχεδόν στα τρία δέκατα από το χρόνο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Από την πρώτη σειρά (τρίτος) ξεκινά ο αναβάτης της Movistar Yamaha Jorge Lorenzo (+ 0,302”).

Ο Cal Crutchlow της CWM LCR Honda (+ 0,324”) είναι ο πρώτος αναβάτης δορυφορικής ομάδας, που ξεκινά από τη δεύτερη σειρά και έχει δίπλα του την έκπληξη της Indianapolis Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing Ducati) ο οποίος ήταν ταχύτερος στο Q1 και κατάφερε να διατηρήσει αυτό το ρυθμό στο Q2 και ξεκινά από την πέμπτη θέση του grid ως η ταχύτερα Ducati. Ο Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) ξεκινά έκτος μπροστά από την εργοστασιακή συμμετοχή της Ducati GP15 του Andrea Iannone (έβδομος).

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Valentino Rossi (Movistar Yamaha) ξεκινά όγδοος. Ο Doctor δήλωσε πως τον προβλημάτισε το set up της μοτοσυκλέτας και δεν ένοιωθε ασφάλεια για να πιέσει. Μάλιστα ο ίδιος εντόπισε το πρόβλημα στο εμπρός μέρος της Yamaha. Μην πανικοβάλλεστε ο Ιταλός έχει πετύχει δύο από τις νίκες του φέτος (Κατάρ και Αργεντινή), ξεκινώντας από την όγδοη θέση της εκκίνησης.

Η ομάδα της Suzuki Ecstar του Maverick Vinales ολοκληρώνει την τρίτη σειρά (στην ένατη θέση), ενώ ο Andrea Dovizioso (Ducati) ξεκινά από τη δέκατη θέση.

Σχετικές ειδήσεις