ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Indianapolis: Οι Ηνωμένες Πολιτείες του Marquez

MotoGP Grand Prix Indianapolis: Οι Ηνωμένες Πολιτείες του Marquez

Ο Marc Marquez (Repsol Honda) πήρε την πρώτη συνεχόμενη νίκη του για το 2015, και τρίτη της σεζόν. Με αυτή τη νίκη του η Honda έφτασε τις 700 πρώτες θέσεις και ο Marquez έχει ξανά ελπίδες για τον τίτλο.

Μάχη ανάμεσα στην Honda και τη Yamaha στην Indianapolis και o Marc Marquez ήταν τελικά ο κυρίαρχος. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Valentino Rossi να συμπληρώνει το podium.

Όμως τα πράγματα δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολα για τον αναβάτης της Repsol Honda, καθότι έπρεπε να αντιμετωπίσει έναν απίστευτα γρήγορο Jorge Lorenzo. Ο αναβάτης της Movistar Yamaha βρέθηκε να προηγείται από την αρχή, με τον Marquez να τον ακολουθεί σε όλο τον αγώνα προτού κάνει την επίθεσή του μόλις τρεις γύρους πριν από το τέλος για να περάσει μπροστά. Ήταν μια κίνηση τακτικής την οποία ο Marquez παραδέχτηκε πως δεν θα μπορούσε να εκτελέσει νωρίτερα λόγω του τρομερά γρήγορου ρυθμού του αντιπάλου του.


«Στον αγώνα (ο Lorenzo) ήταν πιο γρήγορος και είδα από την αρχή πως θα έπρεπε να πιέσω στους τελευταίους τρεις γύρους, καθώς ήταν αδύνατο να κάνω κάποια διαφορά. Περίμενα μέχρι το τέλος και τότε, πέρασα και πίεσα ακόμη περισσότερο» δήλωσε ο Marquez.

«Έκανα έναν από τους καλύτερους αγώνες σε θέμα ρυθμού. Απλά έδωσα όλη μου την ενέργεια στο να μπορέσω να μείνω μπροστά από τον Marc. Είχε λίγο περισσότερη ενέργεια και τελικά φάνηκε πιο δυνατός» δήλωσε ο Lorenzo.

Την στιγμή που η μάχη για τη νίκη κρινόταν οι Valentino Rossi (Movistar Yamaha) και Dani Pedrosa (Repsol Honda) να παλεύουν για την τρίτη θέση. Τελικά ο Rossi κατάφερε να κρατηθεί στην τρίτη θέση και να διατηρήσει το ρεκόρ των τερματισμών στο του podium που έχει φέτος.

«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αρκετά απαιτητικός, αλλά είμαι χαρούμενος που έχασα μόνο τέσσερις βαθμούς από τον Jorge. O Pedrosa ήταν σκληρός αντίπαλος, τον πέρασα και ήλπιζα να κάνω διαφορά, αλλά εκείνος συνέχισε να πιέζει και είχαμε μια καλή μάχη» δήλωσε ο «Doctor Rossi».

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Ιταλός διατηρεί την πρωτοπορία του πρωταθλήματος αλλά πλέον βρίσκεται μόλις εννέα βαθμούς μπροστά από τον Lorenzo. Την ίδια στιγμή, ο Marquez συνεχίζει την προσπάθειά του να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Πλέον βρίσκεται 56 βαθμούς πίσω, ενώ απομένουν ακόμη οχτώ αγώνες για το τέλος της σεζόν.

Σχετικές ειδήσεις