ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασσικό Αυτοκίνητο: Η Cadillac του Don Draper πουλήθηκε για 43.000 ευρώ (Photos)

Κλασσικό Αυτοκίνητο: Η Cadillac του Don Draper πουλήθηκε για 43.000 ευρώ (Photos)

Πωλήθηκε σε δημοπρασία η Cadillac Coupe DeVille του 1965 την οποία οδηγούσε ο ο κεντρικός χαρακτήρας της σειρά του AMC, Mad Men, Don Draper.

Το ρόλο ενσάρκωσε ο ηθοποιός Jon Hamm, και το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην σειρά του AMC πωλήθηκε σε άγνωστο (μέχρι στιγμής) πλειοδότη για 43.748, 24 ευρώ (ή 48.980 δολάρια).

Η εκπληκτική από κάθε άποψη σειρά του AMC, περιγράφει μια εποχή που ο άνδρας ήταν το κέντρο του κόσμου. Με φόντο τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1960 που «έβλεπε» τον καπιταλισμό να ανθίζει και τους σύγχρονους δισεκατομμυριούχους να γεννιούνται. Με τις γυναίκες σεξουαλικά και ηθικά απελευθερωμένες, οι άνδρες της εποχής μπορούσαν να τα έχουν όλα. Χρήμα, δόξα, γυναίκες. Ο κύριος πρωταγωνιστής της σειράς Don Draper τα είχε όλα αυτά.

Ο χαρακτήρας του ήταν ένα κράμα της ζωής του Draper Daniels, επικεφαλή δημιουργικού στην Leo Burnett στο Σικάγο στα 50s αλλά και του Rosser Reeves, μετέπειτα Προέδρου της Ted Bates.

Δεν θέλουμε να χαλάσουμε την εικόνα στους πιστούς της σειράς, αφού ίσως πιστέψατε πως ο Don έδωσε το αυτοκίνητο σε κάποιο εκκολαπτόμενο απατεώνα στο προτελευταίο επεισόδιο, είτε για να αποκτήσει περισσότερα υλικά αγαθά ή να βοηθήσει έναν νεαρό άνδρα να «μπει» στο σωστό δρόμο. Αυτό ήθελαν να πιστέψουμε. Το αυτοκίνητο ήταν στην πραγματικότητα ένας από τους... στυλοβάτες της σειράς και μόλις... επωλήθη.

Η παραπάνω ιστορία μου θυμίζει ότι είχα βρει μία ίδια Cadillac Coupe DeVille του 1965 προς πώληση, στην Λεωφόρο Λαυρίου με τιμή 9.500 ευρώ σε καλή κατάσταση αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα και ο χώρος να την... υιοθετήσω.

Σχετικές ειδήσεις