ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW Group: Αποχαιρετιστήρια νίκη της Z4 GT3 στο Spa

BMW Group: Αποχαιρετιστήρια νίκη της Z4 GT3 στο Spa

H Z4 φεύγει και ανακοινώνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τη διάδοχό της, BMW M6 GT3 με 585 ίππους και τιμή 379.000 ευρώ.

Μετά τη θριαμβευτική τελευταία εμφάνιση της BMW Z4 GT3 στις 24 Ώρες του Spa-Francorchamps με νίκη για τη BMW Sports Trophy Team Marc VDS, η ανυπομονησία της BMW Motorsport αλλά και των ομάδων-πελατών αυξάνεται εν όψει της άφιξης της BMW M6 GT3.

Πρόκειται για τη νέα πρωταγωνίστρια της BMW στην αγωνιστική σκηνή GT και θα διεκδικήσει νίκες και τίτλους σε πολλά πρωταθλήματα ανά τον κόσμο. Το αυτοκίνητο διαθέτει καθαρόαιμη αγωνιστική τεχνολογία: η BMW M6 GT3 έχει ενσωματώσει πολλά ευρήματα από τα εργοστασιακά projects της BMW Motorsport – διασφαλίζοντας ταυτόχρονα λογικό κόστος για τους πελάτες.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την τελευταία θρυλική νίκη της BMW Z4 GT3 στις Βελγικές Αρδέννες, δημοσιεύτηκαν νέες λεπτομέρειες για τη διάδοχό της. Η BMW M6 GT3 για μία ακόμα φορά ανεβάζει τον πήχη στις επιδόσεις, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος σημαντικά σε σχέση με την προκάτοχό της. Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να αγοράσουν το αυτοκίνητο από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 στην τιμή των 379.000 Ευρώ. Αυτή την ημέρα, η BMW M6 GT3 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε αγωνιστική σχεδίαση BMW Motorsport, χωρίς καμουφλάζ, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA). Η τιμή για τους πελάτες Β. Αμερικής θα ανακοινωθεί αργότερα.

«Η επιβεβαίωση της τιμής της BMW M6 GT3, και η ανακοίνωση της επίσημης έναρξης των πωλήσεων στις 15 Σεπτεμβρίου είναι περαιτέρω βήματα πριν την πρώτη αγωνιστική της εμφάνιση του χρόνου», δήλωσε ο Διευθυντής της BMW Motorsport, Jens Marquardt. «Βρισκόμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος εξέλιξης ενός νέου αυτοκινήτου που θα πρωταγωνιστήσει στην αγωνιστική σκηνή των GT. Μετά τη βασική δουλειά των τελευταίων μηνών ακολουθεί μία περίοδος σεταρίσματος. Άλλωστε, φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο εξ αρχής. Η παρουσίαση της BMW M6 GT3 για πρώτη φορά στο IAA στην Φρανκφούρτη θα είναι μία ξεχωριστή στιγμή».

Σε επιδόσεις η BMW M6 GT3 είναι ασυμβίβαστη: ο V8 κινητήρας 4.400 κ.εκ. με τεχνολογία M TwinPower Turbo, που ελάχιστα έχει τροποποιηθεί συγκριτικά με τον κινητήρα παραγωγής, παράγει μέχρι 585 ίππους, ανάλογα με την αγωνιστική κατηγορία. Ολόκληρο το αυτοκίνητο - με αυτοφερόμενο ατσάλινο πλαίσιο, συγκολλημένο και εγκεκριμένο από τη FIA κλωβό ασφαλείας, εμπρός δομή παραμόρφωσης από ανθρακόνημα και πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα πίσω - ζυγίζει λιγότερο από 1300 κιλά. Η BMW M6 GT3 εγκαινιάζει επίσης νέα πρότυπα οδήγησης, εργονομίας και ασφάλειας. Ήδη υπερκαλύπτει τους κανονισμούς GT3 για το 2016.

Η BMW M6 GT3 είναι επίσης το πιο οικονομικό σπορ GT που έχει κατασκευάσει ποτέ η BMW. Για παράδειγμα, το λειτουργικό κόστος για τον κινητήρα του νέου αυτοκινήτου είναι σχεδόν 30% λιγότερο από αυτό της BMW Z4 GT3. Ήδη από τη φάση εξέλιξης, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη διασφάλιση της άριστης σχέση αξίας /τιμής των ανταλλακτικών.

«Στις τελευταίες δοκιμές πραγματικά εντυπωσιάστηκα με την οδήγηση της BMW M6 GT3», δήλωσε ο Andy Priaulx, εργοστασιακός οδηγός της BMW ο οποίος βελτιστοποιούσε συνεχώς το αυτοκίνητο στην πίστα δοκιμών. «Είναι πραγματικά τρομερά εξελιγμένη συγκριτικά με τη BMW Z4 GT3 – και πρόσφατα είδαμε στο Spa ότι αυτό το αυτοκίνητο ήδη λειτουργεί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η ταχύτητα εξέλιξης της BMW M6 GT3 είναι εντυπωσιακή. Το κυριότερο, η αξιοπιστία του αυτοκινήτου είναι ήδη πολλά υποσχόμενη. Η BMW M6 GT3 έχει αληθινές δυνατότητες – και πραγματικά ανυπομονώ να την οδηγήσω σε αγώνα».


Με τη BMW M6 GT3, η BMW Motorsport προσφέρει στους πελάτες της μία προηγμένη και ανταγωνιστική πρόταση, που επιτρέπει σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες οδηγούς να πιέσουν τα όριά τους και να είναι ανταγωνιστικοί.

Σχετικές ειδήσεις