ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Βελγίου: Βήμα προς τον τίτλο για τον Hamilton (photos)

F1 Grand Prix Βελγίου: Βήμα προς τον τίτλο για τον Hamilton (photos)

O Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP) κατέκτησε μία εύκολη νίκη στο Grand Prix του Spa, στο Βέλγιο. Στο podium μαζί του ανέβηκαν οι Nico Rosberg (δεύτερος) και Romain Grosjean (Lotus Mercedes) τρίτος. Ένα λάθος στρατηγικής στέρησε από τον Sebastian Vettel (Ferrari) την τρίτη θέση.

Ο Lewis Hamilton επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του όχι μόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (είναι 28 βαθμούς μακριά από τον δεύτερο Nico Rosberg) αλλά και μέσα στη Mercedes και πέτυχε εύκολα τη νίκη στο Grand Prix του Βελγίου.

Η νίκη αυτή επιτρέπει στον Hamilton να εγκαταλείψει στον επόμενο αγώνα (στη Monza) και να μείνει πρώτος στο πρωτάθλημα ακόμη και αν ο Rosberg κερδίσει. Έτσι ο star της F1 ακόμη και αν δεν ξέρει να ντύνεται (σύμφωνα με πολλούς Έλληνες γνώστες της F1) πλησιάζει τον Παγκόσμιο Τίτλο και κερδίζει και το σεβασμό μέσα στην ομάδα του.


Ο Βρετανός δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Nico Rosberg ο οποίος συμπλήρωσε το 1-2 για τα ασημί βέλη. Στο τρίτο σκαλί του podium ανέβηκε ο Romain Grosjean μετά από εξαιρετικό αγώνα με την Lotus Mercedes. Βέβαια ο Γάλλος επωφελήθηκε από το κλατάρισμα του πίσω δεξί ελαστικού του Sebastian Vettel. Η Ferrari προσπάθησε να τελειώσει τον αγώνα με τακτική ενός pit stop κι αυτό τελικά δεν ήταν η σωστή επιλογή.

Τα Highlights του αγώνα

  • Η εκκίνηση ήταν πιο δύσκολη για τους οδηγούς καθώς δε είχαν βοήθεια από τις ομάδες στη ρύθμιση του συμπλέκτη.
  • Η εκκίνηση δεν δόθηκε κανονικά καθώς ο Hulkenberg (Force India Mercedes) αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα του και δεν ξεκίνησε. Έτσι οι οδηγοί έκαναν δεύτερο γύρο σχηματισμού.
  • Όταν τελικά έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Hamilton έφυγε καθαρά αλλά πίσω του ο Rosberg «έπεσε» στην πέμπτη θέση. Πίσω από τον Hamilton βρέθηκαν οι Sergio Perez (Force India Mercedes) και Daniel Ricciardo (Red Bull Renault).
  • Kακή εκκίνηση και πρώτους γύρους έκανε κι ο Valtteri Bottas (Martini Williams) ο οποίος μέχρι τον τρίτο γύρο ήταν έκτος.
  • Στον 12ο γύρο ξεκίνησαν τα pitstop για τους πρωτοπόρους. Ο Rosberg έκανε την αρχή (έβαλε ελαστικά με την μεσαία γόμα σκληρότητας). Στον επόμενο γύρο ήταν σειρά του Hamilton ο οποίος έβαλε κι αυτός τα λευκά P Zero.
  • Μετά το πρώτο pitstop η πεντάδα είχε ως εξής: Hamilton, Rosberg, Perez, Ricciardo, Grosjean και Vettel.
  • Στον 21ο γύρο ο Ricciardo αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και έμεινε στην έξοδο της στροφής «Bus Stop». Αμέσως είχαμε Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας για να απομακρυνθεί με ασφάλεια η RBR.
  • Πολλοί οδηγοί επέλεξαν να μπουν στα pit για αλλαγή ελαστικών, οι δύο Mercedes κι ο Vettel όχι.
  • Οι επόμενοι γύροι ήταν γύροι τακτικής και διαχείρισης ελαστικών και καυσίμων από τους οδηγούς. Το τελευταίο pitstop των οδηγών της Mercedes ολοκληρώθηκε μεταξύ των γύρων 30 και 31.
  • Η Ferrari ακολούθησε διαφορετική στρατηγική και κράτησε τον Vettel με το ίδιο σετ μέσης γόμας μέχρι το τέλος. Ωστόσο το ρίσκο δεν απέδωσε καρπούς καθώς το πίσω δεξί ελαστικό δεν άντεξε και κλατάρισε στον τελευταίο γύρο με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο αγώνας τους.
  • Η ατυχία του Vettel έγινε τύχη για τον Grosjean, ο οποίος είχε να ανέβει στο podium από το 2013.
  • Ο επόμενος αγώνας είναι στη Monza σε δύο εβδομάδες.

Σχετικές ειδήσεις