ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Indy Cars: Σε κώμα ο Justin Wilson μετά από ατύχημα στην πίστα του Pocono (photos & video)

Indy Cars: Σε κώμα ο Justin Wilson μετά από ατύχημα στην πίστα του Pocono (photos & video)

Σε κρίσιμη κατάσταση και σε τεχνητό κώμα νοσηλεύεται ο 37χρονος Justin Wilson μετά τον τραυματισμό του από κομμάτια άλλου αυτοκινήτου στον αγώνα, που έγινε στην πίστα του Pocono της Πενσυλβάνια την Κυριακή 23 Αυγούστου.

Ο Ryan Hunter-Reay ήταν ο νικητής στον αγώνα που δεν θα θυμάται κανείς. Πανηγυρισμοί στο podium δεν έγιναν και η ομάδα του Wilson (Andretti Racing) έφυγε άμεσα. Ο ιδιοκτήτης της Michael Andretti έκανε κάποιες δηλώσεις για τον οδηγό του και έφυγε για το Lehigh Valley του Allentown της Πενσυλβάνια στο νοσοκομείο Cedar Crest.

Ο 37χρονος Βρετανός (κεντρική φωτογραφία με την οικογένειά του) οδηγούσε στο πάνω κομμάτι της Oval πίστας για να αποφύγει τα συντρίμμια από το αυτοκίνητο του Sage Karam, το οποίο είχε συντριβεί στον τοίχο της πίστας. Ωστόσο ένα μεγάλο κομμάτι αποκολλήθηκε από το μονοθέσιο και χτύπησε τον Wilson. Tα τηλεοπτικά replays έδειξαν τον αιχμηρό κώνο από την αεροτομή του μονοθέσιου του Karam να χτυπούν τον Wilson στο ύψος του κράνους του.

Το προσωπικό ασφαλείας ανταποκρίθηκε γρήγορα, και ο Βρετανός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Lehigh Valley του Allentown της Πενσυλβάνια στο νοσοκομείο Cedar Crest. Ο Karam ήταν τραυματισμένος ελαφρά, αλλά μπορούσε να περπατήσει και με ένα όχημα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας.

Το αγώνα θέλει να ξεχάσει και ο νικητής του Ryan Hunter-Reay καθώς με αυτή την νίκη του (16η) ισοφαρίζει το αριθμό πρώτων θέσεων με τον Dan Wheldon (και οι δύο στην 29η θέση). Ο Wheldon σκοτώθηκε στις 16 Οκτώβρη του 2011 στο Las Vegas Motor Speedway και είναι ο τελευταίος οδηγός των IndyCar, που σκοτώθηκε σε αγώνα.

Σχετικές ειδήσεις