ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SsangYong: Κορυφαία ασφάλεια από το Tivoli (photos)

SsangYong: Κορυφαία ασφάλεια από το Tivoli (photos)

Το νέο Tivoli πέτυχε την κορυφαία βαθμολογία στα crash test που έκανε ο KNAP (Οργανισμός Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Κορέας).

Στα τεστ αξιολόγησης πήραν μέρος πέντε μοντέλα, παραγωγής 2015, που κρίθηκαν στους τομείς της ασφάλειας κατά την πρόσκρουση, της προστασίας των επιβατών, της οδηγικής συμπεριφοράς και της ικανότητας αποφυγής ατυχήματος.

Σε αυτές τις δοκιμασίες το νέο SsangYong TIVOLI απέσπασε 91,9/100 πόντους. Ειδικότερα, το νέο compact SUV κέρδισε τους περισσότερους πόντους από τα 5 οχήματα που αξιολογήθηκαν στις δοκιμές πρόσκρουσης, με 65,8 / 100 πόντους. Αυτή είναι και η υψηλότερη βαθμολογία που έχει ποτέ κερδίζει όχημα της κατηγορίας ελεύθερου χρόνου, από το 2013, οπότε και έχει θεσπιστεί η συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης.

Εκπρόσωπος της SsangYong Motor Co εν όψει των αποτελεσμάτων αυτών δήλωσε: «Η χρήση, κατά 71,4%, ατσαλιού υψηλής αντοχής και κατά 40% ατσαλιού υπέρ-υψηλής αντοχής στο σκελετό του μοντέλου, τα μεγαλύτερα ποσοστά στην κατηγορία του, καθιστά το νέο TIVOLI ιδιαίτερα στιβαρό. Με την άριστη συμπεριφορά που επέδειξε το μοντέλο στις δοκιμασίες μετωπικών και πλευρικών συγκρούσεων, η ανθεκτικότητά του αποδείχτηκε και στην πράξη».

Το Tivoli εφοδιάζεται μέχρι και με 7 αερόσακους, ενώ διαθέτει στάνταρ Σύστημα Ευστάθειας (ESP) που πλαισιώνεται από το Σύστημα Ενεργής Προστασίας Ανατροπής (ARP), το Σύστημα Ενίσχυσης Πέδησης (BAS) & το Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης στην Ανηφόρα (HSA).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άλλα μοντέλα που συμμετείχαν στην αξιολόγηση ήταν το Infinity Q50, η BMW X3, το Kia Soul και το Hyundai Tucson.

5 Χρόνια πλήρης κάλυψη SsangYong

Η Chevellas προσφέρει το TIVOLI και όλα τα μοντέλα της SsangYong με το πρόγραμμα «5 Χρόνια Πλήρης Κάλυψη SsangYong» το οποίο περιλαμβάνει:

  • 5 Χρόνια Εγγύηση
  • 5 Χρόνια Δωρεάν Οδική Βοήθεια
  • 5 Χρόνια Δωρεάν Service (εξαιρείται το Actyon Sports)

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων