ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Indy Cars: Έχασε τη μάχη ο Justin Wilson

Indy Cars: Έχασε τη μάχη ο Justin Wilson

Ο 37χρονος οδηγός του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος Indy Cars Justin Wilson πέθανε μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι στον αγώνα της πίστας του Pocono στην Πενσυλβάνια.

Ο Βρετανός μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο από το Pocono Raceway όταν τραυματίστηκε από κομμάτια άλλου μονοθέσιου το οποίο είχε έξοδο. Το δυστύχημα έγινε στον 179ο από τους 200 γύρους του αγώνα όταν το αυτοκίνητό Sage Karam χτύπησε στον τοίχο εμπρός από τον Wilson.

Οι ιθύνοντες του πρωταθλήματος IndyCar δήλωσαν ότι ο θάνατός του έφερε μία: «μνημειακά θλιβερή ημέρα». Ο Mark Miles, διευθύνων σύμβουλος του πρωταθλήματος IndyCar δήλωσε: « Η ικανότητα του Justin να οδηγεί ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο συνοδευόταν από την αταλάντευτη καλοσύνη, τον χαρακτήρα και την ταπεινότητα του, κάτι που τον έκανε ένα από τα πιο σεβαστά μέλη του paddock».


Ο επτά φορές νικητής αγώνων IndyCar, Wilson, από το Σέφιλντ, άφησε πίσω τη σύζυγό του, Τζούλια, και δύο κόρες. Ο αδελφός του Stefan, επίσης οδηγός αγώνων, απέτισε φόρο τιμής στα social media, λέγοντας: «Δεν μπορώ καν να περιγράψω την απώλεια που νιώθω .Ήταν αδελφός μου, ο καλύτερος φίλος μου, το πρότυπό μου και μέντορας μου. Ήταν ένας πρωταθλητής. Ζούσε για αυτό το άθλημα, το αγάπησε. Η μόνη παρηγοριά που αισθάνομαι είναι ότι έζησε μια ζωή που αγαπούσε».

Από το F1 για να IndyCar - την καριέρα του Wilson

  • Wilson έκανε την 174η εκκίνηση IndyCar του στον αγώνα της Κυριακής.
  • Κέρδισε το πρωτάθλημα Formula 3000 το 2001
  • Δύο χρόνια αργότερα συγκέντρωσε 1.200.000 λίρες για να χρηματοδοτήσει την είσοδό του στη F1 μετά τη σύσταση εταιρείας στο όνομά του.
  • Ήταν ασυνήθιστα ψηλός για την F1 και οδήγησε για την Minardi και την Jaguar.
  • Μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2004 και γνώρισε μεγαλύτερη επιτυχία στο πρωτάθλημα Champ Car, τερματίζοντας δεύτερος στη βαθμολογία το 2006 και το 2007 πριν από τη μετάβαση στα IndyCar το 2008.

Σχετικές ειδήσεις