ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Βρετανίας: Pole Position και ρεκόρ για Marquez (photos)

MotoGP Grand Prix Βρετανίας: Pole Position και ρεκόρ για Marquez (photos)

Ο Marc Marquez κατακτά την έκτη pole position της σεζόν του 2015 μπροστά από τους Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa, με τον Valentino Rossi στην τέταρτη θέση.

Ο αναβάτης της Repsol Honda, «έγραψε» τον ταχύτερο γύρο στη θρυλική πίστα του Silverstone για τις κατατακτήριες δοκιμές του αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Αυτή ήταν η 28η πρωτιά σε εκκίνηση στη μεγάλη κατηγορία. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014 πέτυχε χρόνο, ταχύτερο από το ρεκόρ του 2013, που του έδωσε την pole (2:00,234”).

Δίπλα του ξεκινά ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha), ο οποίος ήταν καλύτερος στα FP2 και FP3 αλλά τελικά ήταν πιο αργός κατά 0,288” από τον Marquez. Ο Ισπανός ξεκινά για ένατη φορά από την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) ολοκλήρωσε την Ισπανική κυριαρχία της πρώτης σειράς μόλις + 0,482” πίσω από τον συναθλητή του.

Τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης ανοίγει ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha). Ο Ιταλός βελτιώθηκε κατά ένα δευτερόλεπτο από τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Όμως και πάλι πρέπει να βρει που κέρδισε ο συναθλητής του και μεγαλύτερος αντίπαλός του (Lorenzo) τα 0,4” .

Στην πέμπτη και έκτη θέση βρίσκονται οι δύο αναβάτες της Monster Yamaha Tech 3 Pol Espargaro (+ 0,797”) και Bradley Smith (+ 0,906”). Οι δύο Andrea της Ducati, Iannone και Dovizioso, ξεκινούν από την ένατη και ενδέκατη θέση αντίστοιχα. Ο Iannone είχε πτώση (χωρίς τραυματισμό) και οδήγησε την δεύτερη μοτοσυκλέτα ενώ ο «Dovi» προβληματίστηκε με το set up των αναρτήσεων. Μάλιστα ήταν από τους λίγους που επισήμαναν πως οι ανωμαλίες της ασφάλτου στο τέλος της ευθείας τον προβλημάτισαν.

Σχετικές ειδήσεις