ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volvo: Κορυφαία επίδοση για το XC90 στις δοκιμές του Euro NCAP

Volvo: Κορυφαία επίδοση για το XC90 στις δοκιμές του Euro NCAP

Το Νέο Volvo XC90 βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια σημειώνοντας κορυφαίες επιδόσεις στις δοκιμές του Euro NCAP.Είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που επιτυγχάνει την απόλυτη βαθμολογία – 100% - στην αξιολόγηση του συστήματος επείγουσας αυτόνομης πέδησης ή City Safety.

Το Νέο Volvo XC90 έκλεψε την παράσταση στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού δοκιμών για τα νέα αυτοκίνητα. Το ολοκαίνουριο 5/7θέσιο σουηδικό SUV έγινε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που σημειώνει την απόλυτη επίδοση (100%) στην αναθεωρημένη, αυστηρότερη διαδικασία αξιολόγησης των συστημάτων επείγουσας αυτόνομης πέδησης ή - όπως είναι ευρέως πιο γνωστά – αυτόνομου φρεναρίσματος πανικού.

Παράλληλα, σημείωσε συνολικά μία εξαιρετική επίδοση στις τέσσερις υποκατηγορίες (προστασία ενήλικων επιβατών, προστασία παιδιών επιβατών, προστασία πεζών και επικουρικά συστήματα ασφάλειας) στις οποίες από το 2009 ο Euro NCAP αξιολογεί τα νέα μοντέλα, κατακτώντας με περίσσεια άνεση τα 5 αστέρια, που αποτελούν την ανώτερη δυνατή διάκριση.

Αναλυτικότερα, το Νέο Volvo XC90 έλαβε βαθμολογία 97% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 87% στην προστασία παιδιών επιβατών, 72% στην προστασία πεζών και 100% στα επικουρικά συστήματα ασφάλειας, στα οποία υπάγεται το City Safety, το σχετικό σύστημα της Volvo.

Το City Safety, το σύστημα της Volvo για αυτόνομη πέδηση για αποφυγή συγκρούσεων με προπορευόμενα οχήματα σε συγκεκριμένο εύρος ταχυτήτων, ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των νέων μοντέλων της σουηδικής μάρκας τα τελευταία πέντε χρόνια, ήτοι τα S60, V60, V60 Cross Country, V40, V40 Cross Country, XC60 και XC90. Μάλιστα, στο Νέο XC90 το City Safety λειτουργεί σε όλο το εύρος ταχυτήτων και όχι μόνο για ταχύτητα μέχρι τα 50 χλμ/ώρα. Επιπρόσθετα, ειδικά στο Νέο XC90 το City Safety περιλαμβάνει και ανίχνευση πεζών και ποδηλατών με αυτόματη πέδηση, με λειτουργία σε κάθε συνθήκη φωτισμού, ακόμα και το βράδυ. Είναι δε τέτοια η πρωτοπορία της Volvo στα συστήματα ασφαλείας, που συστήματα όπως το προαναφερθέν δεν έχουν συμπεριληφθεί ακόμα, ως κριτήριο αξιολόγησης, στις δοκιμές του Euro NCAP!

Η επιτυχία του Νέου XC90 στις δοκιμές του Euro NCAP αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου προγράμματος Vision 2020 (Όραμα 2020) που έχει εξαγγείλει η σουηδική μάρκα. Σύμφωνα με αυτό, μέχρι το 2020 η Volvo Cars θα έχει εξελίξει όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες ασφάλειας ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα καινούργιο Volvo!

Σχετικές ειδήσεις