ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασικό Αυτοκίνητο: Το Mini και τα 25 χρόνια του Mr Bean (photos)

Κλασικό Αυτοκίνητο: Το Mini και τα 25 χρόνια του Mr Bean (photos)

O Mr Bean (Rowan Atkinson) και το εμβληματικό πράσινο Mini του, έκαναν μία βόλτα έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την έναρξη της κωμικής σειράς.

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τη στιγμή που ο Rowan Atkinson ενσάρκωσε τον τηλεοπτικό χαρακτήρα του αξιαγάπητου, αν και εγωκεντρικού, Mr Bean. Για να γιορτάσει την επέτειο αυτή, ο ταλαντούχος Βρετανός ηθοποιός μπήκε ξανά στο χαρακτήρα του Bean πήρε British Leyland Mini 1000 του 1976 και έκανε μία βόλτα έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Οι σκηνές θύμιζαν το επεισόδιο Do-It-Yourself Mr Bean, που για πρώτη φορά προβλήθηκε τον Ιανουάριο του 1994. Ο 60χρονος Atkinson, ανταποκρίθηκε άμεσα στο περιβάλλον του ρόλου. Μάλιστα οδήγησε για λίγο το αυτοκίνητο από την οροφή καθισμένος σε μία πολυθρόνα, η οποία ήταν δεμένη στο αυτοκινήτου.

Στο επεισόδιο Do-It-Yourself Mr Bean ο ήρωας ακολουθεί τους Λονδρέζους στον πυρετό των εκπτώσεων του Ιανουαρίου, όπου αγοράζει πράγματα για να αλλάξει το σπίτι του, μεταξύ των οποίων μια πολυθρόνα, δοχεία χρωμάτων και μια σφουγγαρίστρα.

Ωστόσο, μετά τη στερέωση της καρέκλας στην οροφή και συμπιέζοντας όλα τα άλλα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχει χώρος για τον εαυτό του. Πάντα η ιδιοφυΐα, δημιουργεί έναν τρόπο για να οδηγήσει το αυτοκίνητο από την καρέκλα στην οροφή χρησιμοποιώντας τα ψώνια του.

Ο Atkinson φάνηκε ευχαριστημένος που βρέθηκε και πάλι στο ρόλο του όπως ο ίδιος τον παρουσίασε στο Λονδίνο και συνοδευόταν από το πολύτιμο φίλο του Teddy. Το τηλεοπτικό αστέρι χαιρέτησε τους οπαδούς του και πόζαρε με μία εορταστική τούρτα (κεντρική φωτογραφία).

Ο ρόλος του Mr Bean για τον Atkinson αναβίωσε τον περασμένο Μάρτιο, όταν συνεργάστηκε με την Comic Relief για πέμπτη φορά για να συγκεντρωθούν χρήματα για τη φιλανθρωπία.

Μιλώντας μετά τη γιορτή ο, Atkinson δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν απρόθυμος να αναβιώσει τον ήρωα mr Bean γιατί δεν ήθελε να τον δει να γερνάει: «Τον βλέπω πάντα ως ένα μάλλον διαχρονικό, αγέραστο χαρακτήρα αν και, στην πραγματικότητα, όταν... πεθάναμε τον ρόλο πριν από κάποιους μήνες, μας είπαν πως δεν υπήρξε ποτέ ένας μεσήλικας Bean».

Ο Atkinson σκέφτεται την ιδέα μιας νέας ταινίας στο μέλλον: «Θα μπορούσε να γίνει μια ταινία με το όνομα Old Bean στην οποία να παρουσιάζεται ο χαρακτήρας σε ολόκληρη τη ζωή του και να βλέπαμε σε αυτήν ακόμη και το τέλος του».

Ο Atkinson συν-έγραψε τα δεκαπέντε πρώτα επεισόδια του Mr Bean είτε με τον παλιό του φίλο, από το πανεπιστήμιο, Richard Curtis ή με τον Robin Driscoll, ή και με τους δύο. Μαζί με τον Ben Elton συν-έγραψαν τον πιλότο της σειράς.

Σχετικές ειδήσεις