ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SEAT: Επένδυση 3.3 δις ευρώ τα έτη 2015 – 2019 για εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και R&D

SEAT: Επένδυση 3.3 δις ευρώ τα έτη 2015 – 2019 για εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και R&D

Η μάρκα πρόκειται να λανσάρει τέσσερα νέα μοντέλα στα επόμενα δύο χρόνια μεταξύ αυτών και το πρώτο της SUV το α΄ εξάμηνο του 2016.

Η SEAT πρόκειται να επενδύσει 3.3 δις ευρώ σε εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και R&D μεταξύ 2015–2019. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann με την ευκαιρία της 40ης επετείου λειτουργίας του Τεχνικού Κέντρου της SEAT.

«Τα 3.3 δις ευρώ προορίζονται για την προώθηση ανάπτυξης νέων οχημάτων στα πλαίσια των R&D projects του Τεχνικού Κέντρου της SEAT, καθώς και στον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Martorell» δήλωσε ο Jürgen Stackmann. Με τα σημερινά δεδομένα, αυτή η δαπάνη, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της. Τα χρήματα θα επενδυθούν για το λανσάρισμα τεσσάρων νέων μοντέλων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. «Αυτά τα νέα μοντέλα είναι μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της SΕΑΤ ενίσχυσης της μάρκας και προώθησης των πωλήσεων, οι οποίες έχουν αυξηθεί σταθερά από το 2013. Οι δαπάνες για την καινοτομία διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση και εξασφαλίζουν το μέλλον» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της εταιρίας . Το νέο μοντέλο που θα λανσαριστεί κατά το α΄ εξάμηνο του 2016 στο πλαίσιο της νέας επιθετικής εμπορικής πολιτικής της SEAT, θα είναι το πρώτο compact SUV μοντέλο που αποτελεί την πρώτη παρουσία της μάρκας στην κατηγορία.

Το ποσό των 3.3 δις ευρώ αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού που ανακοινώθηκε από τον Όμιλο Volkswagen τον περασμένο Μάιο. Ο Dr. Francisco Javier García Sanz, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG ανέφερε σχετικά: «Η Ισπανία αποτελεί χώρα κλειδί στη στρατηγική του Ομίλου. Οι πόροι αυτοί υπογραμμίζουν τη δέσμευση μας ως κινητήρια δύναμη της ισπανικής οικονομίας και αποτελούν εγγύηση για το μέλλον». Επίσης τόνισε ότι: «Τα 3.3 δις ευρώ θα ενισχύσουν τη θέση της Ισπανικής εταιρίας στο πλαίσιο του Ομίλου Volkswagen και ως κύριο βιομηχανικό επενδυτή στο R&D στην Ισπανία».

Η SEAT είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που ενισχύεται από το δικό της Τεχνικό Κέντρο (CTS) που φέτος γιορτάζει την 40η επέτειο λειτουργίας του. Από την αρχή της λειτουργίας του, το CTS διαμόρφωσε το DNA της και έγινε η κινητήρια δύναμη της εταιρείας και ο μεγαλύτερος βιομηχανικός επενδυτής στο R&D στην Ισπανία. Η εταιρεία έχει επενδύσει 1.4 δις ευρώ σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η SEAT είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της βιομηχανικής παραγωγής στην Ισπανία και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία. Συμβάλλει περίπου 1% στο ΑΕΠ της Ισπανίας και 4% στο ΑΕΠ της Καταλονίας. Η άμεση και η έμμεση απασχόληση περιλαμβάνει περίπου 70.000 άτομα. Οι επενδυτικές δαπάνες που ανακοινώθηκαν θα επιφέρουν θετικό αντίκτυπο και στη βιομηχανία ανταλλακτικών και εξαρτημάτων.

Σχετικές ειδήσεις