ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Misano: Παιχνίδι στην έδρα του Rossi (photos)

MotoGP Grand Prix Misano: Παιχνίδι στην έδρα του Rossi (photos)

Ο Rossi θα παλέψει στο σπίτι του για την νίκη και τον τίτλο έχοντας προβάδισμα (12 βαθμών από τον δεύτερο Lorenzo) στo παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τα MotoGP έφτασαν στο Misano, την πίστα που το 1980 φιλοξένησε το Ιταλικό Grand Prix. Οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι (αλλά και συναθλητές στην Movistar Yamaha) για τον φετινό τίτλο έχουν από τρεις νίκες στην πίστα αυτή, με τον Rossi να κερδίζει τον περσινό αγώνα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Rossi στην έδρα του από το 2009, ενώ ο Jorge Lorenzo έφευγε νικητής για τρία συνεχόμενα χρόνια, από το 2011 ως το 2013. Το 2010 νικητής ήταν ο Dani Pedrosa (Honda) και το 2007 ήταν ο Casey Stoner αυτός που πήρε τη νίκη για την Ducati.

Ο Lorenzo έχει το ρεκόρ επιτυχιών στην πίστα, έχοντας κερδίσει τέσσερεις φορές σε όλες τις κατηγορίες ενώ ποτέ δεν έχει τερματίσει κάτω από τη δεύτερη θέση.

Πιο πίσω ο Marquez (Repsol Honda) θα παίξει το δικό του ρόλο στην έκβαση του Τίτλου, φτάνοντας σε μια πίστα όμως που ποτέ του δεν έχει κερδίσει στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ισπανός έχει κερδίσει στο Misano το 2010 στα 125 κ.εκ. και δυο συνεχόμενους αγώνες στην Moto2 το 2011 και 2012. Το καλύτερό του αποτέλεσμα είναι η δεύτερη θέση που πήρε το 2013, ενώ πέρυσι είχε την πτώση κι ενώ κυνηγούσε για την πρωτιά τον Rossi. Επανήλθε και τερμάτισε 15ος.

Ο "Dovi" πέτυχε τον τέταρτο φετινό τερματισμό του στο podium στο Silverstone, ενώ ποτέ στην καριέρα του δεν έχει τερματίσει στην πρώτη τριάδα στο Misano. Ο δεύτερος Andrea της Ducati, ο Iannone, έχει δυο podium στην πίστα της Αδριατικής το 2011 και το 2012 (Moto2) όταν και είχε τερματίσει δεύτερος. Πέρυσι είχε ξεκινήσει από την πρώτη σειρά καιτερμάτισε ήταν πέμπτος στον αγώνα.

Στόχος για τον Aleix Espargaro είναι να τερματίσει στη δεκάδα για όγδοη φορά φέτος. Στο Misano πάντως δεν έχει καταφέρει να μπει ποτέ στη δεκάδα, με το καλύτερό του αποτέλεσμα να είναι η 11η θέση το 2009 και το 2010.Ο συναθλητής του στη Suzuki, Maverick Vinales, είχε καταφέρει να πάρει τη δεύτερη θέση στη συγκεκριμένη πίστα το 2013 στην Moto3, ενώ πέρυσι ήταν τέταρτος στον αγώνα της Moto2.

Misano τα στατιστικά πριν τον 13ο αγώνα της σεζόν

  • Δεκαέξι είναι οι τερματισμοί στο podium, μετά το Silverstone, που έχει πετύχει ο Rossi. Την τελευταία φορά που δεν ανέβηκε στο βάθρο ήταν στην Aragon πέρυσι, όταν έπεσε στον τέταρτο γύρο.
  • Ο Petrucci ανέβηκε στο βάθρο στο Γύρο του Silverstone για πρώτη φορά στην καριέρα του. Την τελευταία φορά που δορυφορικός αναβάτης της Ducati ανέβηκε στο βάθρο, ήταν το 2008 στο Misano, όταν ο Toni Elias ήταν τρίτος. Η τρίτη θέση είναι και η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ δορυφορικός της Ducati από το Brno (2008).
  • Έχουν περάσει πάνω από έξι χρόνια από την τελευταία φορά που ο Rossi κατάφερε να πάρει δυο συνεχόμενες νίκες: Catalunya και Assen το 2009. Αν κερδίσει στο Misano, θα γίνει ο δεύτερος γηραιότερος αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας που θα κερδίζει δυο συνεχόμενες φορές, πίσω από τον Les Graham που κέρδισε τους δυο τελευταίους αγώνες του 1952 σε ηλικία 41ετών .
  • Στο Silverstone, ο Danilo Petrucci έγινε ο τρίτος διαφορετικός αναβάτης της Ducati που ανέβηκε στο podium. Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν το 2007 με τους Stoner, Capirossi και Barros.

Σχετικές ειδήσεις