ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan: Στο 66ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (photos)

Nissan: Στο 66ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (photos)

O πρωτοποριακός σχεδιασμός και η καινοτομία αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά που επιδεικνύει με τα μοντέλα της η Nissan, στο 66ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Με μια εντυπωσιακή σειρά από τολμηρές νέες ιδέες αλλά και καινοτόμες εξελίξεις, η Nissan επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη θέση της, ως μία εκ των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών της Υφηλίου.

Εμπεριέχοντας την καινοτομία μαζί με μια νέα, τολμηρή σχεδιαστική γλώσσα, το Nissan Gripz Concept αποτελεί τον πόλο έλξης στον μοντέρνο και συνάμα επιβλητικό εκθεσιακό χώρο της Nissan, στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Μια ιδέα που υλοποιήθηκε από τις ομάδες σχεδιασμού της φίρμας στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, το Nissan Gripz Concept δίνει μία έντονη σχεδιαστική γεύση από το μέλλον της κατηγορίας των Crossover.

Με στόχο να αποτελέσει έναν “σκληροτράχηλο αθλητή δρόμου” το Nissan Gripz Concept συνδυάζει την πρακτικότητα και την ικανότητα ενός compact crossover, με τις επιδόσεις τον ενθουσιασμό αλλά και την “εμπλοκή” του οδηγού, που ταιριάζει στο προφίλ ενός παραδοσιακού σπορ αυτοκίνητου . Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός δίνει στο Gripz μια διπλή προσωπικότητα, συνδυάζοντας αρμονικά το στυλ και την ευελιξία, με την ικανότητα να κινηθεί και σε περιπετειώδες έδαφος, όταν είναι οι περιστάσεις το επιβάλλουν.

Το Gripz Concept απεικονίζει όχι μόνο την προσέγγιση της Nissan για σχεδιασμό “χωρίς σύνορα”, αλλά αναδεικνύει και τις δυνατότητες υλοποίησής του. Το Gripz κάνει το ντεμπούτο του με ένα πρωτότυπο υβριδικό σύστημα που βασίζεται σε τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan.

Με αδιαμφισβήτητη την ηγεμονία της στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η Nissan πραγματοποιεί άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, ανακοινώνοντας στη Φρανκφούρτη την αύξηση της αυτονομίας για το LEAF κατά 26%, που πλέον αγγίζει τα 250 χλμ. Η πρωτοποριακή για την κατηγορία μπαταρία των 30 kWh, θα αποτελεί την καρδιά του ανανεωμένου LEAF, που επίσης κάνει το ντεμπούτο του στην Φρανκφούρτη.

Στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του και το νέο NP300 Navara. Πλήρως ανασχεδιασμένο, με φιλοσοφία που απορρέει από τα Crossover της Nissan, το NP300 Navara, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως ογδόντα χρόνια κατασκευαστικής εμπειρίας στα pick-up, συνδυάζονται με μερικές από τις πιο προηγμένες σχεδιαστικές και μηχανολογικές προτάσεις στην κατηγορία. Με νέα τεχνολογία, τολμηρή σχεδίαση αλλά και υψηλή ποιότητα, το νέο NP300 Navara είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Χάρη στο ανασχεδιασμένο εσωτερικό του, τα επίπεδα άνεσης έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ η νέα, ελαφρύτερη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, προσφέρει εξαιρετική ποιότητα κύλισης.

Το νέο NP300 Navara διαθέτει ένα νέο 2.3-λίτρων dCi κινητήρα πετρελαίου που είναι έως και 24 τοις εκατό πιο αποτελεσματικός, ενώ για πρώτη φορά σε pick-up, προσφέρεται με τη δυνατότητα επιλογής twin-turbo. Από το νέο NP300 Navara, δεν θα μπορούσαν να λείψουν χαρακτηριστικές τεχνολογίες που συναντώνται και στα crossover της Nissan, όπως το Σύστημα Πανοραμικής Θέασης (AVM) και Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (FEB).

Το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του νέου NP300 Navara, σηματοδοτεί επίσης και μια νέα εποχή στην εγγύηση των καινούργιων επαγγελματικών οχημάτων της Nissan. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ποιότητα των επαγγελματικών οχημάτων της, η Nissan προσφέρει πλήρη εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών ή 160,000χλμ, για όλη την γκάμα των φορτηγών και βαν που διαθέτει, με ημερομηνία πρώτης αγοράς την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Από το Σαλόνι της Φρανκφούρτης δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η πλούσια γκάμα των άκρως επιτυχημένων crossovers της Nissan. Η δεύτερη γενιά του Qashqai πραγματοποιεί την εμφάνισή της στην Φρανκφούρτη έχοντας σπάσει πρόσφατα το φράγμα των 500.000 αυτοκινήτων στην παραγωγή και μάλιστα σε μόλις 21 μήνες ! Το πάζλ συμπληρώνει το Juke ως το πλέον ξεχωριστό compact crossover στην Ευρώπη, αλλά και το νέο X-Trail που τώρα εφοδιάζεται και με τον turbo κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων και απόδοσης 163 ίππων.

Περίοπτη θέση στον εκθεσιακό χώρο της Nissan στην Φρανκφούρτη, καταλαμβάνουν και τα συναρπαστικά σπορ μοντέλα της φίρμας, προεξέχοντος του GT-R Track Edition, που κάνει και το ντεμπούτο του σε διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου. Κατασκευασμένο από τη NISMO για τους λάτρεις της οδήγησης σε πίστα, η συγκεκριμένο έκδοση του θρυλικού supercar της Nissan διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη ακαμψία, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου. Σε ότι αφορά το ανανεωμένο 370Ζ, η Nissan εμπλουτίζει τα χαρακτηριστικά του, αφενός με μια νέα επιλογή σε χρώμα (Deep Blue Pearl), αφετέρου με την προσθήκη των συστημάτων Active Noise Cancellation και Active Sound Enhancement του ηχοσυστήματος Bose που προσφέρουν ενισχυμένο ήχο του κινητήρα στην καμπίνα, για μια ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Σχετικές ειδήσεις